130 let

Fanoušci Sparty nemají své vedení v oblibě. To ale za ně musí platit pokutu. | foto: ČTK/AP

Sparta má další potíže. Za výtržnost fanoušků v Boleslavi zaplatí sto tisíc

Sport
  •   17:30
PRAHA - Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala Spartu Praha pokutou 100 tisíc korun za výtržnosti fanoušků v utkání 20. ligového kola v Mladé Boleslavi. Domácí klub musí za nezvládnutí povinností pořadatele zaplatit 60 tisíc korun.

Může za řádění fanoušků při duelu Opava vs. Ostrava málo lístků pro Baník?

Letenští příznivci opakovaně použili pyrotechniku, během utkání nesportovně hučeli a nadávali hráči vlastního týmu Tiémoku Konatému, proti jehož zařazení zpět do kádru protestují, a poškodili zařízení stadionu.

Jejich výtržnosti vedly v 80. minutě k asi čtyřminutovému přerušení zápasu a zasahovat museli hasiči s policií. Sparťanští chuligáni zničili 25 sedaček a převrátili elektronické reklamní panely.

Mladoboleslavský klub se provinil tím, že nezabránil výtržnostem a pronesení pyrotechniky sparťany do hlediště. Navíc ze sektoru domácích příznivců přilétly dva plastové kelímky.

Disciplinárka kvůli výtržnostem ve stejném utkání zahájila řízení s dvěma fanoušky, kteří jsou členy Fotbalové asociace ČR. Oba se dopustili výtržností, ničili zařízení stadionu a dokonce se pokusili napadnout hráče.

Sparta vs. Zlín, domácí fanoušci mají jasno.

Zlínský klub dostal pokutu 50 tisíc korun za porušení povinností pořadatele v utkání se Slováckem, které zaplatí stejnou částku kvůli nesportovnímu chování fanoušků a použití pyrotechniky.

Disciplinárka zahájila řízení s Opavou a Ostravou po vzájemném druholigovém duelu.

S domácím klubem bude řešit hučení na soupeřova hráče, s hosty vhození světlice do blízkosti brankáře. Hlavní výtržnosti se ale odehrály před branami stadionu, kde zůstala většina ostravských příznivců a kde se oba tábory střetly.

Z prvoligových klubů komise kvůli událostem posledního kola zahájila řízení se Spartou, Libercem, Slavií, Karvinou a Plzní.

Za vyloučení v uplynulém kole dostali trest na jedno utkání Róbert Matejov ze Zlína, Miloš Bosančič z Liberce a Douglas Da Silva z Mladé Boleslavi.

Sparta vs. Zlín, nový kouč domácích Petr Rada v akci.
Vjačeslav Karavajev.

Za osm žlutých karet si dvě kola nezahrají Lukáš Magera z Mladé Boleslavi a Eldar Civič ze Slovácka, o polovinu nižší trest si za čtyři napomínání odpykají slávisté Jan Bořil a Jan Sýkora, Michal Kadlec ze Sparty a Petr Schwarz z Hradce Králové.

V druhé lize za stejný prohřešek jedno kolo vynechají David Přibyl z Pardubic a opavští Petr Zapalač a Jan Schaffartzik.

Autor: ČTK