130 let
Klokana čekají světlé chvíle.

Klokana čekají světlé chvíle. | foto: ČTK

Tak zase za rok

Sport
  •   14:53
PRAHA - Stalo se. Klokani, byť bojovali, spadli o ligu níž. Bylo to však na Bazalech překvapivě docela příjemné sobotní odpoledne. Sluníčko svítilo, tábory fanoušků obou klubů dokazovaly, proč jsou v Česku nejlepší, a Vršovičtí alespoň v prvním poločase hráli opravdu pěkný fotbal.
Sezona pro nás nedopadla dobře, přesto byla plná dobrých zpráv.
1) Bohemka stále žije.
2) Z Morávka, když mu někdo nezlomí nohu, bude další Rosický.
Sobotní výlet do opravdu hodně daleké Ostravy však také ukázal, že příští ročník druhé nejvyšší soutěže bude od příznivců klubu pravděpodobně vyžadovat daleko větší oběti, než tomu bylo v právě skončené sezoně. Při zběžném pohledu do automapy totiž vychází najevo, že Ostrava je v první lize jen jedna, avšak ve druhé jich je hned několik. Namátkou Třinec, Fulnek, Vítkovice. Nemluvě o tom, že ze druhé ligy zřejmě sestoupí dva pražské kluby.
To budou ale jen drobné překážky na návratové spanilé jízdě. 
Fanoušci vršovického klubu slaví rádi. I proto je třeba na tomto místě poděkovat hráčům, realizačnímu týmu i vedení klubu za to, že neopustilo tradici posledních let a opět nám dalo šanci těšit se na další bouřlivou oslavu postupu.
Za sebe ovšem mohu s klidným svědomím prohlásit, že po okamžitém návratu do první ligy jsem ochoten klidně dalších několik (co třeba alespoň tři) let se  postupových oslav vzdát.

Autor (34) je fanouškem Bohemians od útlého dětství, občas se zamýšlí nad tím, proč ho jeho otec-sparťan přivedl do Ďolíčku.

Autor: Vladimír Dubský