130 let
John Terry

John Terry | foto: ČTK

Tvrďák Terry hrál se zlomenými žebry

Sport
  •   15:13aktualizováno  19:05
LONDÝN - Kapitán fotbalistů Chelsea John Terry odehrál středeční čtvrtfinále Ligy mistrů se dvěma zlomenými žebry. Ve vítězném odvetném zápasu proti Benfice Lisabon (2:1) hrál hodinu, než byl vystřídán.

Jeho pobyt na hřišti byl pro tým gólmana Petr Čecha klíčový, neboť při jedné ze střel soupeřů zabránil gólu na brankové čáře. Zranění dnes potvrdila Chelsea po vyšetření v nemocnici.

Jednatřicetiletý obránce si zranění přivodil při vítězství 1:0 v minulém zápasu Ligy mistrů nad portugalským soupeřem a v sobotu odehrál ještě celé ligové utkání s Aston Villou. Dnes přiznal, že se mu ve středu v duelu s Benfikou špatně dýchalo.

ČTĚTE TAKÉ

"Svíral se mi hrudník, cítil jsem bolest a nemohl pořádně dýchat," objasnil důvody střídání Terry. "V prvním poločasu jsem měl docela problémy, ale doufám, že budu v pořádku a nebudu týmu chybět moc dlouho. S tímhle zraněním se nedá nic dělat," uvedl.

Fotbalisty Chelsea čeká náročný program, v 26 dnech mají sehrát osm zápasů. Vedle Premier League je čeká semifinále Ligy mistrů proti Barceloně a semifinále Anglického poháru s Tottenhamem.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz