Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Fotbalové MS v Kataru? Žádné překvapení

Sport

  14:08
PRAHA - Je to jasné, Katar bude v roce 2022 pořádat fotbalové mistrovství světa. Ano, Katar -ta bohatá arabská země, asi sedmkrát menší než Česká republika.

Stadiony MS 2022 Dauhá/Port. foto: Reprofoto

Když včera Mezinárodní fotbalová federace FIFA oznámila vítěze tajné volby, sálem v Curychu to jen zahučelo. Kdepak Austrálie, kdepak Spojené státy... Favoritům vypálili rybník šejkové.

Možná vám to v první moment přijde jako dosti šokující překvapení, jenže on to zase takový šok není. Katar je se svými (téměř) neomezenými finančními možnostmi zárukou kvality a jistoty. Třebaže takhle významnou akci pořádá arabský svět poprvé.

Před volbou navíc přišel s dobrou strategií: nevyužité stadiony rozmontuje a daruje je do rozvojových zemí - a na to FIFA rozhodně slyší. Ta FIFA, která už přiřkla pro letošní rok mistrovství Jihoafrické republice, aby fotbal "šířila" do všech možných koutů světa. Katar jí teď dal vhodný důvod, proč v tom pokračovat dál.

Tak je to ještě překvapení?

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...