130 let
Horst Siegl.

Horst Siegl. | foto: Lidovky.cz

Rozhovor

Tohle bylo poslední vítězství Slavie v derby, tvrdí autor hattricku Siegl

Sport
  •   15:26
PRAHA - Horst Siegl v Silvestrovském derby působil jako zamlada. V první minutě nastřelil tyč, přihrál na gól Svobodovi a třemi góly zdemoloval slávistickou obranu. To ale na koncentrované sešívané nestačilo, ti zvítězili 5:4.

Letos jste se Slavií prohráli na turnaji internacionálů i v Silvestrovském derby. Je to pro vás zklamání?
Na halovém turnaji jsme nebyli Sparta, ale Nike. K výhrám jsme byli strašně blízko. Mohli jsme vést od první minuty 1:0, ale dal jsme tyč. Samozřejmě zklamání je, ale je to v přátelském duchu a o nic nejde. Tohle bylo asi poslední vítězství Slavie v derby (s úsměvem).

Které z tradičních akcí vás baví víc?
Mě baví obě. Po Silvestrovském derby se každý odebírá do rodinného kruhu, ale toho 26. na turnaji internacionálů oslavy pokračují do ranních hodin. A doma to snášejí, už je to také tradice.

Rok 2010 v obrazech

Jako jediný jste vyběhl bez tepláků, hřeje vás mládí?
Kéž by... (smích). Mládím to není, já jsem horal a jsem zvyklý. Já jsem byl včera na boxu, takže jsem byl ještě vyhecovaný.

Co byste popřál fanouškům do Nového roku?
Hlavně zradí a také štěstí. Spartě titul a Slavii aby nezanikla (smích). A všem fanouškům, aby takových pořadů jako Okresní přebor bylo víc, protože každý fanoušek si v seriálů svou roli asi našel.

Teď přepneme na současnou Spartu. Jak hodnotíte rok 2010?
Sparta jako jediná překročila rok 2010 a bude nás reprezentovat v pohárech. Ale vždycky to může být lepší. Fotbal ideální nebyl, moc diváků nechodilo, což je velká kaňka.

Silvestrovské derby (Siegl a Kozel).

Jak vidíte boj o titul?
Zápasy, které Plzeň měla vyhrát, nezvládla a hodně bude záležet na utkání Sparty v Plzni.

Jaké šance má Sparta v Evropské lize proti Liverpoolu, který je momentálně v Premier League tři body od sestupu?
Na tyto zápasy se těší každý fanoušek Sparty. I když vstupenky jsou přemrštěné. Spartu možná bude omezovat zimní přestávka, Liverpool v anglické lize hraje bez pauzy. Sparta může jenom překvapit.

Sparta hrála Ligu mistrů naposledy před pěti roky. Co Letenským chybí oproti týmům, které ji hrají pravidelně?
Chybí i trošičku štěstí, ale když se člověk podívá na kvalitu evropského fotbalu, tak ten český poněkud zaostává, dokonce i za Kyprem a dalšími zeměmi. Na druhou stranu, když Sparta stabilizuje kádr, tak může konkurovat těm horším týmům v Lize mistrů.

Sparta - Jablonec (zleva: Pamič, Kucka a Kladrubský).

V posledních dnech se hodně hovoří o přestupu Juraje Kucky do Itálie. Má Sparta v současném kádru adekvátní náhradu?
Kádr má dostatečně široký, aby se s tím vypořádala. Dle mého soudu by více chyběl Bony Wilfried, ovšem Kucka je velice kvalitní hráč a bylo vidět, že toho má za sebou hodně a nebyl v ideální formě. I přesto v rozhodujících zápasech dával branky a byl platný hráč. Ale každý hráč je nahraditelný a Sparta má dostatek času, aby někoho našla a zapracovala do týmu. V sestavě ale jsou i další hráči jako Hušek a podobně.

Už se objevili i zájemci o Bonyho Wilfrieda. Neměl by ve Spartě ještě chvíli setrvat?
Někde jsem dostal otázku, jestli je pro něj Turecko krok dopředu. Já si myslím, že z české ligy je to kamkoli krok dopředu. Já bych ale byl pro, aby ještě zůstal, protože své kvality může prokázat i v duelech s Liverpoolem.

Autor: Tomáš Vrábel