130 let

Arsenal - W.B.A. | foto: Reuters

Trapas: Arsenal potopila v duelu s nováčkem hrubka gólmana

Sport
  •   18:51
LONDÝN - Pořádnou ostudu si uřízli fotbalisté Arsenalu v 6. kole nejvyšší anglické soutěže. Svěřenci kouče Arséne Wengera prohráli na domácím hřišti 2:3 s West Bromwichem Albion. Nováček ligy, za kterého hraje také český útočník Roman Bednář, vyhrál na hřišti "Gunners" poprvé sedmadvaceti letech.

Hosté udeřili třikrát po přestávce, poté co měli převahu překvapivě již v prvním dějiství. V něm udrželi domácí bezbrankový stav jen díky brankáři Almuniovi, který ve 38. minutě chytil Bruntovi penaltu. Jak rychle se může z hrdiny stát zatracenec se ale španělský gólman přesvědčil po pauze.

DÁLE ČTĚTE

Nejprve se v 50. minutě parádně trefil Odemwingie, za dvě minuty na to se již Almunia ale musel červenat. Po chytré patičce na něj z úhlu běžel Jara, který sice vypálil tvrdě, ale přesně do míst, kde stál gólman Arsenalu. Ten si ale míč nešikovně srazil do branky. Když se v 73. minutě trefil Thomas, zdálo se být rozhodnuto. Ostatně podobný názor sdíleli jak nespokojení fanoušci, tak také komentátoři britské televize, který situaci zhodnotili dvěm slovy: "Game over."

ARSENAL 2:3 WEST BROMWICH ALBION:

Kanonýři, za které od 56. minuty hrál i střídající záložník Tomáš Rosický, se však v závěru vzchopili a dvěma brankami Nasriho zápas zdramatizovali. Největší šanci na vyrovnání měl v poslední minutě nastavení právě Rosický, ale z voleje přestřelil branku. "Baggies", v jejichž sestavě chyběl útočník Roman Bednář, vyhráli na hřišti Arsenalu po dlouhých 27 letech.

Svěřenci trenéra Roberta Di Mattea se dočkali venkovního ligového vítězství po osmnácti zápasech. I tak ale zažívají velmi povedený vstup do sezony, v šesti duelech získali již 10 bodů a momentálně patří nováčkovi pátá pozice, druhý Arsenal získal jen o bod více.

Liverpool se nadále trápí
V matných výkonech pokračují fotbalisté Liverpoolu, kteří doma jen remizovali se Sunderlandem 2:2. Už tři zápasy čekají na ligovou výhru a v neúplné tabulce se s pouhými šesti body krčí až na patnácté pozici.

Svěřence trenéra Roye Hodgsona, kteří ve středu z Ligového poháru vypadli po penaltách s Northamptonem ze čtvrté ligy, poslal do vedení po pěti minutách Nizozemec Kuijt. Už za dvacet minut však z penalty srovnal útočník Bent, který navíc tři minuty po přestávce druhou trefou výsledek otočil.

Alespoň bod zajistil domácím v 64. minutě kapitán Gerrard, který dal v posledních dvou ligových zápasech tři branky. První výhry v sezoně se dočkali hráči West Hamu, kteří porazili v londýnském derby Tottenham na svém hřišti 1:0 brankou francouzského útočníka Piquionneho a posunuli se na předposlední místo v tabulce.

Domácí záložník Radoslav Kováč odehrál poslední minutu, náhradní brankář Marek Štěch do hry z lavičky nezasáhl. Na dno tabulky klesl Everton, který po bezbrankové remíze s Fulhamem zůstává jako jediný tým v Premier League bez vítězství.

Autoři: Antonín Vavrda, ČTK