Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sport

Trpišovský po derby: Jestli už jsou na Simu nabídky, raději o nich nechci vědět

Abdallah Sima střílí gól do sítě Sparty foto:  Michal Sváček, MAFRA

Praha - Znovu se jeho odpovědi na tiskové konferenci točily kolem mladého střelce Abdallaha Simy. Logicky. „Když dal Spartě druhý gól, problesklo mi hlavou, jak dlouho ho můžeme ještě udržet a co bez něj pak budeme dělat,“ prohlásil kouč slávistických fotbalistů Jindřich Trpišovský po vítězství v derby.
  9:07

Slavia na Letné po roce zase kralovala a podruhé v řadě na půdě rivala vyhrála rozdílem třídy - 3:0.

„Kluci odehráli skvělý zápas, byla to pro ně zasloužená odměna za práci a odvahu, kterou do toho dali,“ hodnotil Trpišovský. „Důležité samozřejmě bylo, že jsme přečkali penaltu, ale věřím, že se nacházíme v takovém rozpoložení, že bychom utkání stejně otočili.“

Při penaltě vás podržel gólman Kolář a krátce poté dvakrát udeřil Sima, váš tahoun.
Přitom herně to od něj tentokrát nebyl nejlepší výkon, byť byl nebezpečný a skvěle pracoval, hodně se musel stahovat i do defenzivy, kde odvedl výbornou práci. Výkonnostně měl i výraznější zápasy, ale znovu ukázal, že má skvělou koncovku.

Radost slávistů z gólu do sítě Sparty
Abdallah Sima (vpravo) ze Slavie přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů. V...

Nejdřív při prvním gólu zase vyskočil výš než všichni ostatní, při druhé trefě si mistrovsky přebral míč a chladnokrevně zakončil.
Byly to situace, které ho charakterizují. Výborný výběr místa i skvělý dotek do pohybu a zakončení. U něj máte jako trenér jistotu, že se do šancí bude dostávat - a jemu se navíc daří je proměňovat.

Možná je ještě brzy, ale máte už na Simu i konkrétní nabídku?
Upřímně nevím. A i kdyby nějaká byla, tak o ní radši ani nechci vědět. Já si na poslední dva dny vypnul telefon, nechci nic řešit, zatěžovat se, protože zápasy teď jdou v rychlém sledu, jedeme v kuse až do 23. prosince. Ale je jasné, že devatenáctiletý hráč s takovou výkonností v Evropě jistě nějaký ohlas vzbudil. Po jeho druhém gólu mě napadlo, jak dlouho ho ještě dokážeme udržet.

Překvapilo vás, jaký byl mezi vámi a Spartou rozdíl?
Řekl bych, že to pořád bylo utkání dvou velkých klubů, vždyť Sparta byla v sezoně dlouho na prvním místě, v létě investovala, přivedla tři reprezentanty, má skvělý kádr se zkušenými hráči i mladými talenty. Mají sílu a v derby se absolutně všechno maže. My stavíme za pochodu nové mužstvo a i proto jsem hrozně rád, že zápas dopadl, jak dopadl. Samozřejmě, že tam byly ztráty, nedokonalosti, ale v důležitých momentech jsme udělali jen jednu chybu, byla z toho penalta, kterou jsme díky Kolářovi přečkali.

A po výhře v derby vedete ligu o pět bodů. Co to znamená?
Vůbec nic. Máme za sebou deset zápasů, ale dalších čtyřiadvacet kol nás ještě čeká. Zvlášť v téhle době se může stát cokoli, je složité něco predikovat. Navíc my jsme i loni poztráceli body v Karviné a v Opavě a letos jsme už zaváhali s Pardubicemi nebo Brnem. Máme mladé, talentované a dravé hráče, s kterými je radost pracovat. Jsem šťastný za to, jak se tým v derby prezentoval, ale musíme to opakovat dál. Dobře víme, že ve fotbale může být za týden nebo čtrnáct dnů všechno jinak.

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...