130 let

Van der Vaart na Euru. | foto: ČTK

Van der Vaart je na odchodu do Madridu

Sport
  •   13:21
MADRID - Nizozemský fotbalista Rafael van der Vaart je údajně blízko přestupu z Hamburku do Realu Madrid. Podle informací španělského sportovního deníku Marca se již tvořivý záložník s představiteli Realu předběžně dohodl na podmínkách smlouvy, během víkendu by se mělo jednat o výši přestupní částky.

O Van der Vaarta usiluje také druhý madridský celek Atlético.


Pětadvacetiletý Van der Vaart již delší dobu avizuje, že by rád opustil německý celek a zamířil do některého z předních evropských klubů. Odchovanec Ajaxu Amsterodam hájí barvy Hamburku od roku 2005, dosud v bundeslize nastoupil v 76 zápasech a nastřílel 29 branek. Dalších 57 utkání odehrál za nizozemskou reprezentaci. Největší talent Evropy za rok 2002 by se v Realu sešel s čtveřicí nizozemských krajanů. K Ruudu van Nistelrooijovi, Arjenu Robbenovi, Roistonu Drethemu a Wesleymu Sneijderovi by se navíc mohl v budoucnu připojit i útočník Klaas Jan Huntelaar, který nyní hraje za Ajax.


O toho sice usiluje hned několik elitních klubů v čele s Arsenalem a Manchesterem United, ovšem deník Marca dnes přinesl informaci, že Real má na Huntelaara předkupní právo. To získal, když před rokem vyjednával s Ajaxem o Sneijderově přestupu.

Autor: ČTK