130 let
Liberec - Bohemians 1905.

Liberec - Bohemians 1905. | foto: ČTK

Ve čtvrtfinále domácího poháru je už pět týmů včetně Jablonce s Libercem

Sport
  •   19:56
PRAHA - Už pět týmů má zajištěný postup do čtvrtfinále Ondrášovka Cupu. Mezi nejlepších osm celků pohárové soutěže se dnes dostaly podle očekávání Jablonec, který přešel přes divizní Živanice, a také Olomouc po vyřazení třetiligového Znojma, byť dnes uhrála jen bezbrankovou remízu. Dál jde i Liberec díky postupu přes ligového rivala Bohemians 1905.

Trojlístek úspěšných týmů doplnil už jisté účastníky čtvrtfinále Plzeň a Příbram. Další tři čtvrtfinalisté budou známi později. Obhájci vítězství z Teplic sehrají odvetu s druholigovým Hradcem Králové 11. listopadu a doma budou hájit náskok 2:1 z prvního duelu.

Jednou nohou je mezi elitní osmičkou i pražská Sparta, která 12. listopadu hodlá v souboji s Českými Budějovicemi přetavit v postup úvodní drtivou výhru 5:0. Slavia čtvrtfinálovou partii s druholigovou Karvinou ještě nerozehrála. Poprvé se na severní Moravě představí 14. listopadu, odveta je na programu 25. listopadu v Edenu.

Dnes se podle očekávání dál dostali favorité. Jablonec bez potíží přešel přes Živanice, přemožitele Mladé Boleslavi, na jejichž půdě v prvním utkání dokonce třikrát prohrával, aby nakonec zápas pracně otáčel. Ligový lídr dnes podobnou senzaci nedopustil a po výhře 5:1 jde dál.

Bezbranková remíza Olomouce se Znojmem je překvapením, ale Hanáci si podobný luxus mohli dovolit, protože v úvodním duelu si z venku přivezli výhru 3:1. Liberec také s Bohemians využil výhodu získanou v duelu na hřišti soupeře, kde zvítězil 2:1.

"Klokani" sice dnes na Ještědu zlobili a když útočník Lukáš Hartig deset minut před koncem vstřelil vedoucí gól, stačila Pražanům jediná branka k postupu. Liberec však za pět minut uklidnil vyrovnáním Jan Blažek a poslal Liberec do další fáze.

Autor: ČTK