130 let

Zklamaný kapitán Realu Madrid Sergio Ramos. | foto: Reuters

Velká ztráta pro Real. Kapitán Ramos je po operaci kolene a nepomůže v osmifinále LM

Sport
  •   16:05
Madrid - Fotbalisté Realu Madrid přišli minimálně na měsíc a půl o kapitána Sergia Ramose. Španělský obránce se dnes podrobil operaci vnitřního menisku v levém koleni, oznámil klub na svém webu. Dobu rekonvalescence Real nezveřejnil, podle španělských médií ale hráče čeká pauza na šest až osm, v horším případě i deset týdnů.

Čtyřiatřicetiletý Ramos, jemuž v Realu skončí v létě smlouva, je mimo hru už od poloviny ledna, kdy se zranil v neúspěšném semifinále španělského Superpoháru proti Bilbau. Vynechal následující tři zápasy, ale chirurgickému zákroku se nakonec nevyhnul. Ještě v týdnu se přitom znovu zapojil do tréninku mužstva.

Zklamaný kapitán Realu Madrid Sergio Ramos.
Real Madrid je španělským mistrem. Sergio Ramos a Zinedine Zidane slaví s...

Odhadnutá doba rekonvalescence nedovolí Ramosovi zasáhnout do osmifinálových zápasů Ligy mistrů proti Bergamu (24. února a 16. března). Pro tým trenéra Zinédinea Zidanea znamená jeho ztráta velké oslabení. 

Při absenci pilíře zadních řad už Real vypadl ze Španělského poháru s třetiligovým soupeřem CD Alcoyano. Po ligové výhře 4:1 nad Alavésem naposledy madridský velkoklub prohrál domácí zápas s Levante (1:2) a na druhém místě tabulky La Ligy s desetibodovým odstupem za Atléticem jej vystřídala díky lepšímu skóre Barcelona.

Autor: ČTK