Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Střelec Barry si omylem vyměnil památný dres. Vrať mi ho prosím, žádal v tunelu Fabinha

Louie Barry vstřelil proti Liverpoolu branku. foto: Reuters

Birmingham - Fotbalisté Liverpoolu sice ve třetím kole Anglického poháru v pátek vyřadili Aston Villu po hladkém vítězství 4:1, trenér Jürgen Klopp ale přiznal, že příprava na zápas pro něj byla dosud nepoznanou výzvou. Soupeř totiž kvůli koronaviru v prvním týmu nasadil pro německého kouče neznámé hráče z rezervy.
  16:33

Aston Villu zasáhla epidemie koronaviru ve čtvrtek, kdy kvůli tomu musela uzavřít tréninkové centrum. První tým musel do izolace a premiérového startu z áčko se v pohárovém utkání s úřadujícím ligovým mistrem dočkalo 16 hráčů, zatímco na lavičku místo trenéra Deana Smithe usedl kouč výběru do 23 let Mark Delaney.

Liverpool senzaci nepřipustil a po dvou gólech Sadia Maného a zásazích Georginia Wijnalduma s Muhammadem Salahem bez problémů zvítězil. „Ale mladíci z Aston Villy hráli dobře,“ citovala Kloppa agentura Reuters. „Byl to ošemetný zápas, protože jsem neměl nejmenší tušení, koho proti nám postaví. Podobnou výzvu jsem v kariéře dosud nezažil,“ dodal.

Manažer Liverpoolu Jürgen Klopp gratuluje k výkonu mladíkovi z Aston Villy
Roberto Firmino po utkání se Svatými neskrývali smutek.

Mourinho pomůže soupeři

Trenér fotbalistů Tottenhamu José Mourinho si před nedělním zápasem třetího kola Anglického poháru s Marine koupí lístek do tomboly, jejíž výtěžek má soupeři finančně pomoci. Portugalský kouč však už nyní upozornil, že hlavní cenu, kterou je vedení osmiligového celku v přípravném utkání, nepřijme.

„Připravili jsme si materiály pro týmovou poradu, ale pak jsme je museli všechny hodit do koše a začít od znova. Ale to je fotbal a i hráči z akademií jsou dobří a umí hrát fotbal. Když si nedáte pozor, tak se dostanete do problémů,“ uvedl Klopp

„Předloni jsme proti Aston Ville nastoupili s mladíky my a také nehráli špatně,“ připomněl německý trenér čtvrtfinále Ligového poháru z prosince 2019, kdy kvůli účasti na mistrovství světa klubů za Liverpool nastoupili hráči z rezervy a s Aston Villou prohráli 0:5.

Vrať mi prosím můj dres

Byla to noc, na kterou zřejmě nikdy nezapomene. Louie Barry nejenže debutoval v dresu Aston Villy, ale ve třetím kole FA Cupu dokonce vstřelil branku slavnému Liverpoolu.

Louie Barry vstřelil jedinou branku Aston Villy.

I přestože kvůli koronaviru značně oslabení Villans soupeři podlehli 1:4, neměli se za co stydět. Řada mladíků totiž předvedla skvělý výkon, který si po zásluze někteří z nich chtěli okořenit pozápasovou výměnou dresů s hvězdnými protějšky.

A právě Louie Barry, který mimo jiné prošel slavnou akademií Barcelony, uhnal defenzivního univerzála Fabinha. Poté, co ukořištil Brazilcův dres, na oplátku odevzdal ten svůj.

Jenže vzápětí po krátkém rozhovoru s jedním z členů realizačního týmu sedmnáctiletému mladíkovi došlo, že Fabinhovi dal svůj debutantský dres, ve kterém navíc vstřelil první gól za Aston Villu. A tak požádal soupeře o jeho vrácení. „Takřka ihned jsem si uvědomil, že je to můj debutantský dres, takže jsem ho chtěl dostat zpět. Velký respekt pro Fabinha, protože je mám oba,“ usmál se Barry v rozhovoru pro BT Sport.

Autoři: ,