130 let

Rosický střílí branku. | foto: www.youtube.com

VIDEO: Úleva. Hlavička ukončila třináctiměsíční Rosického čekání na gól

Sport
  •   9:59
PRAHA/LONDÝN - Trápení je u konce. Tomáš Rosický, kapitán české fotbalové reprezentace, už zase ví, jak chutná pocit ze vstřeleného gólu v dresu Arsenalu. Po třinácti měsících se opět trefil za londýnský celek - v pohárovém duelu na hřišti Leytonu Orient se prosadil netradičně hlavou. Na vítězství to ale nakonec nestačilo, outsider totiž v závěru vyrovnal na 1:1 a duel se bude opakovat.

Uff. To byla ale úleva. Tomáš Rosický, záložník Arsenalu si oddechl. Ta rána, jak mu spadl kámen ze srdce, musela být slyšet i v rodné Praze. A ta radost, když přiběhl poděkoval centrujícímu Bendtnerovi, slavil Rosický jako malé dítě. A radostně ukazoval, jak gólu docílil - hlavou...

GÓL TOMÁŠE ROSICKÉHO

Proč tolik radosti pro jednu trefu? Jednoduše proto, že poslední gól v dresu Arsenalu vstřelil kapitán české reprezentace 20. ledna 2010. Tedy na den přesně před 13 měsící. 395 dny. Čekání navíc český technik ukončil rázně. Nikoliv svou obávanou pravačkou, ale precizní hlavičkou, za kterou by se nemuseli stydět ani vyhlášení hlavičkáři.

Vlastně ta situace byla vcelku paradoxní - Rosickému branku připravil skvělým centrem dánský útočník Nicklas Bendtner, o hlavu vyšší bijec na hrotu útoku "gunners". Radost hostům mohl kazit pouze fakt, že Leyton dokázal vyrovnat, v 89. minutě potupil jesličkami ze dvaceti metrů gólmana Almuniu Tehoue.

GÓL TEHOUEHO

Španělský brankář tak návrat do branky nezvládl a je možné, že pro důležité zápasy opět přepustí místo mezi třemi tyčemi polskému mladíkovi Szczesnymu. Naopak český záložník si řekl o návrat do základní sestavy londýnského celku. "Vím, že se to zase otočí," řekl nedávnou ke své černé sérii bez gólu Rosický.

Třicetiletý Rosa by se určitě nezlobil, kdyby tomu tak bylo a za dva týdny vyběhl na posvátný trávník Camp Nou, kam přijede Arsenal hájit náskok 2:1 z prvního osmifinálového zápasu Ligy mistrů.

Autor: Antonín Vavrda