130 let

Legendární švédský útočník Zlatan Ibrahimovic kyne fanouškům AC Milán, právě ukončil profesionální kariéru. | foto: AP

Ibrahimovic se vrací do AC Milán. Stal se marketingovým manažerem

Sport
  •   13:49
Necelý půlrok po ukončení fotbalové kariéry míří Zlatan Ibrahimovic do vedení fotbalového AC Milán. Podle italského listu La Gazzetta dello Sport se dvaačtyřicetiletý Švéd stane v italském velkoklubu marketingovým a komunikačním manažerem.

Ibrahimovic skončil s profesionálním fotbalem v závěru minulé sezony. Během ní za milánský tým nastoupil jen ve čtyřech ligových zápasech a celkem odehrál pouze 144 minut. I tak se stihl stát nejstarším střelcem Serie A, když v polovině března proměnil pokutový kop v Udine.

Při červnové emotivní rozlučce na San Siru uvedl, že se s fanoušky klubu neloučí. Podle Gazzetty se na manažerské funkci už dohodnul s americkým majitelem milánského klubu Gerrym Cardinalem.

Během dlouhé kariéry Ibrahimovic oblékal také dresy mateřského Malmö, kde v roce 1999 vstoupil do profesionálního fotbalu, Ajaxu Amsterdam, Juventusu Turín, Interu Milán, FC Barcelona, Paris St. Germain, Manchesteru United a Los Angeles Galaxy. Dohromady získal 32 trofejí. Ve švédské reprezentaci odehrál 121 utkání a s 62 brankami je národním rekordmanem.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK