130 let
Roman Červenka (číslo 10) střílí gól.

Roman Červenka (číslo 10) střílí gól. | foto: www.hawk.ru

Červenka v KHL úřadoval, Jágr zdatně sekundoval. A Omsk vyhrál

Sport
  •   13:57aktualizováno  16:10
PRAHA/OMSK - Nejproduktivnější český hokejista v Kontinentální lize Roman Červenka si v dresu Avangardu Omsk připsal další dva góly. V dnešním utkání v Novokuzněcku mu na oba přihrál Jaromír Jágr a hosté se po výhře 4:1 přiblížili k čelu tabulky Černyševovy divize.

Exslávistický kapitán Roman Červenka dal ve své první sezoně v KHL už jedenáct branek a v pořadí střelců se dělí o první místo s Denisem Platonovem z Magnitogorsku. V kanadském bodování je český šikula s 20 body už druhý za divočákem Alexandrem Radulovem z Ufy.

Avangard vedl v Novokuzněcku lehce už po první třetině, kdy díky dvěma zásahům Perežogina utekl do dvoubrankového trháku. V dalších dvou dějistvích se poté obsadil do hlavní role Červenka. Nejprve ve 23. minutě po parádní přihrávce Jágra v přesilové hře zvýšil na 3:0.

Spolupráce českých es vedla i ke čtvrté brance v síti Novokuzněcku ve 43. minutě. Domácí sice následně rychle odpověděli a snížili na 1:4, na obrat ale neměli síly a čas. Hosté si po zbytek zápasu vítězství pohlídali.

Dva góly dal i Jiří Novotný z Astany, která však podlehla Chanty-Mansijsku 4:5 po samostatných nájezdech. Hosté mohli získat všechny tři body, ale neudrželi tříbrankové vedení.

Stíhací jízdu zahájil právě Novotný, který v 29. minutě po přihrávce Lukáše Kašpara snížil na 1:3. Půl minuty před koncem třetí třetiny pak Novotný při hře bez brankáře vyrovnal, poté skóroval i v rozstřelu, ale na domácí straně se k němu nikdo jiný nepřidal.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz