Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ukrajinec a Kanaďan. Hokejisty Plzně posílí produktivní duo ze Spišské Nové Vsi

Olivier Archambault (vpravo) ze Spišské Nové Vsi posílí hokejisty Plzně. foto: Profimedia.cz

Hokejisty extraligové Plzně posílí ukrajinský reprezentační obránce Igor Merežko a kanadský útočník Olivier Archambault. Oba hráči zamířili na západ Čech ze Spišské Nové Vsi, které pomohli do finále play off. V novém působišti podepsali roční smlouvy. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.
  12:04

„Olivera jsme dlouho sledovali a myslíme si, že je to hráč s velkými individuálními schopnostmi. Umí dát gól, ale i skvělou přihrávkou najít spoluhráče. K tomu má velmi dobrý pohyb, takže věříme, že bude posilou,“ uvedl generální manažer klubu Martin Straka.

Jednatřicetiletý Archambault odehrál na Slovensku jednu sezonu, včetně play off nasbíral 70 bodů za 15 gólů a 55 asistencí v 58 zápasech. V základní části byl nejproduktivnějším hráčem soutěže.

V Plzni si hodně slibují i od šestadvacetiletého Merežka, jenž byl zase nejproduktivnějším bekem v základní části. Včetně play off odehrál za Spišskou Novou Ves 64 utkání s bilancí 11 gólů a 46 asistencí.

„Igor je na tom podobně. Vysoký kluk, pravák, navíc neskutečně produktivní. K tomu má zkušenosti i s kanadským hokejem, kde dlouho působil. Na Slovensku měl dobré čísla, takže věříme, že si to přenese i do Plzně,“ přál si Straka.

U Západočechů naopak předčasně skončil Petr Straka. Hráčův mateřský klub oznámil, že s jednatřicetiletým útočníkem po jediné sezoně rozvázal původně dvouletou smlouvu. Straka po návratu k Západočechům po dvou ročnících strávených v Litvínově odehrál 43 zápasů a zaznamenal gól a 7 asistencí. Na kontě má i tři zápasy v NHL za Philadelphii, v zámoří působil hlavně v AHL a předtím v QMJHL.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!