130 let
Předehrávka 23. kola hokejové extraligy Bílí Tygři Liberec - HC Geus Okna Kladno v Liberci. Brankář Kladna Miroslav Kopřiva po čtvrtém gólu. Poté se nechal vystřídat.

Předehrávka 23. kola hokejové extraligy Bílí Tygři Liberec - HC Geus Okna Kladno v Liberci. Brankář Kladna Miroslav Kopřiva po čtvrtém gólu. Poté se nechal vystřídat. | foto: ČTK

Hokejová extraliga přijde o 60 milionů korun, operátor O2 chce skončit

Sport
  •   8:41
PRAHA - Značka O2 pravděpodobně zmizí z názvu hokejové extraligy, český hokej tak přijde o šedesát milionů korun ročně. Podle Hospodářských novin mobilní operátor Telefónica O2 nevyužije opci a neprodlouží smlouvu pro novou sezonu.

Rozhodnutí má být oznámeno během tohoto týdne, ale agentura BPA, která vlastní marketingová práva na extraligu, už hledá jiné řešení. Logo O2 provázelo extraligu poslední tři sezony a navíc společnost ve své digitální televizi nabízela přenosy z hokejových zápasů.

Zájem o ně však prý byl minimální, a to je podle zdrojů z firmy i z BPA vedle nutnosti šetřit další důvod odchodu od hokeje. Agentura BPA musí podle smlouvy s hokejovým svazem sehnat garantovaný objem financí a její ředitelka Jana Obermajerová řekla Hospodářským novinám, že jedná s partnery ze současného portfolia i s novými zájemci. Naznačila, že roli titulárního sponzora bude možná nutné rozdělit na dva tři menší partnery.

Autor: ČTK