130 let

SNAD NENÍ ZLOMENÝ. Jaromír Jágr si kontroluje malíček, do kterého ho sekl švédský protihráč. | foto: Michal Šula, MAFRA

Malíček není zlomený, potvrdil lékař. Jágr bude proti Lotyšsku hrát

Sport
  •   11:26aktualizováno  12:10
PRAHA - Trable z šampionátu ve Vídni se opakovat nebudou. Jaromír Jágr nemá zraněný malíček na levé ruce zlomený a i přes bolest nastoupí do večerního utkání proti Lotyšsku. Dobrou zprávu potvrdil na ranním rozbruslení reprezentační lékař Tomáš Vyskočil.

„Malíček je bolestivý a nateklý. Rentgen ale nepotvrdil zlomeninu,“ prohlásil Vyskočil během dopoledního tréninku. Na něj sice Jágr nedorazil, ovšem podle doktora chce večer proti Lotyšům nastoupit.

V O2 aréně se 43letý útočník objevil v sobotu pouze na chvíli, aby si vyzkoušel, zda může i se zraněným prstem držet hokejku a hrát bez vážnějšího omezení.

Když na MS ve Vídni 2005 zlomil Jágrovi malíček německý bek Stefan Schauer, museli mu v Brně vyrobit speciální dlahu. Ta nyní zřejmě potřeba nebude.

Jágr dostal v úvodním zápase v Praze proti Švédsku ránu do stejného malíčku po nenápadném zásahu obránce Klefboma. Ve třetí třetině odjel z ledu a i když zůstal na střídačce, už do něj nezasáhl.

Na Lotyšsko i se Smoleňákem

Na soupisku českého týmu byl dopsán útočník Radek Smoleňák. Do hry by měl poprvé zasáhnout v sobotu proti Lotyšsku.

„Rozhodli jsme se večer po zápase proti Švédsku. Ráno jsme ho dopsali a večer bude hrát,“ řekl asistent trenér Jaroslav Špaček novinářům po dopoledním tréninku v Tipsport areně. Smoleňák by měl začít jako třináctý útočník.

JE TAM! Jaromír Jágr vstřelil v utkání se Švédskem svůj 50. gól v dresu...
NEJDE TO. Jaromír Jágr utkání se Švédskem nedohrál, ve třetí třetině jej soupeř...

Vedení českého týmu si od nasazení osmadvacetiletého hráče slibuje zvýšení důrazu. „Máme hodně technických hráčů a potřebovali jsme někoho, kdo tam vlítne a odehraje pár střídání s tím, že to dohraje fyzicky. Radek to dělal celou sezonu i v přípravě před mistrovstvím. Takový hráč je pro nás důležitý,“ uvedl Špaček na adresu Smoleňáka.

Kouč Vladimír Růžička tak má k dispozici dva brankáře, sedm obránců a třináct útočníků. Na turnaji může využít 22 hráčů do pole a tři gólmany. Na svou šanci ještě čekají obránci Michal Kempný, Vojtěch Mozík a forvardi Michal Vondrka a Lukáš Radil.

Autoři: mib, top, ČTK