Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Jágr přišel po 26 letech o svůj rekord na MS. Sebral mu ho finský mladík Laine

Sport

  11:30
PETROHRAD/PRAHA - Dlouhých 26 let vydržel rekord Jaromíra Jágra v produktivitě osmnáctiletých hráčů na MS. Během pouhých dvou zápasů letošního šampionátu však jeho rekord překonal finský objev Patrick Laine, který si proti Bělorusům i proti Němcům připsal po dvou gólech a jedné přihrávce. Nyní tak má na kontě 6 bodů (4+2), čímž překonal pětibodovou bilanci (3+2) Jágra z šampionátu v roce 1990 ve Švýcarsku.

Stane se Patrik Laine novým Jaromírem Jágrem? foto: Reuters

Přísně tajné. Proč Češi na mistrovství světa mlží, kdo bude chytat?

Zářil už na letošním šampionátu juniorů, který i díky němu Finové na domácím ledu ovládli. Uběhly pouhé čtyři měsíce a teď Laine září i na seniorském šampionátu.

V Petrohradu Finům nejprve pomohl dvěma góly a asistencí v pátečním duelu s Běloruskem k výhře 6:2, v nedělním duelu pak stejným počinem zadělal na výhru 5:1.

„Patrick hraje skvěle, na opravdu vysoké úrovni. Takové zápasy si neskutečně užívá a my s ním,“ pochválil svého parťáka spoluhráč Mikael Granlund.

Laine tak překonal Jágra, který v roce 1990 ve Švýcarsku při své premiéře na MS zaznamenal ještě v dresu Československa pět bodů.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...