Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pittsburgh hlásí: ukradli nám zásilku figurek Jágra s kývající se hlavou

Jaromír Jágr při rozbruslení s týmem Pittsburgh Penguins foto: Charles LeClaire-USA TODAY SportsReuters

Fanoušci hokejistů Pittsburgh Penguins se ještě nějaký čas nedočkají slíbených figurek s kývající se hlavou s podobiznou klubové legendy Jaromíra Jágra. Klub oznámil, že zásilka takzvaných „bobbleheads“ byla ukradena v Kalifornii a nebude tak k dispozici na dnešní utkání NHL proti San Jose.
  16:15

Návštěvníci zápasu měli dostat figurku zobrazující bývalou hvězdu týmu Jágra zdarma. Místo toho obdrží jen voucher, na jehož základě si vyzvednou suvenýr, až bude k dispozici.

„I když tento nešťastný incident přispěje k legendě Jaromíra Jágra, jenž se zápasu zúčastní jako náš host, těšíme se, až tuhle krádež vyřešíme a předáme cenné Jágrovy figurky jejich právoplatným vlastníkům, našim fanouškům,“ uvedl obchodní prezident Penguins Kevin Acklin.

Pittsburgh před měsícem Jágra uctil vyvěšením jeho dresu s číslem 68 ke stropu haly. Za Penguins hrál kladenský rodák jedenáct sezon a získal s ním dvakrát Stanley Cup. Druhý nejproduktivnější hokejista historie NHL je i v 52 letech aktivním hráčem, s Kladnem ho v této sezoně čeká ještě baráž o extraligu.

Autoři: ,