130 let

Jaromír Jágr při rozbruslení s týmem Pittsburgh Penguins | foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports, Reuters

Pittsburgh hlásí: ukradli nám zásilku figurek Jágra s kývající se hlavou

Sport
  •   16:15
Fanoušci hokejistů Pittsburgh Penguins se ještě nějaký čas nedočkají slíbených figurek s kývající se hlavou s podobiznou klubové legendy Jaromíra Jágra. Klub oznámil, že zásilka takzvaných „bobbleheads“ byla ukradena v Kalifornii a nebude tak k dispozici na dnešní utkání NHL proti San Jose.

Návštěvníci zápasu měli dostat figurku zobrazující bývalou hvězdu týmu Jágra zdarma. Místo toho obdrží jen voucher, na jehož základě si vyzvednou suvenýr, až bude k dispozici.

„I když tento nešťastný incident přispěje k legendě Jaromíra Jágra, jenž se zápasu zúčastní jako náš host, těšíme se, až tuhle krádež vyřešíme a předáme cenné Jágrovy figurky jejich právoplatným vlastníkům, našim fanouškům,“ uvedl obchodní prezident Penguins Kevin Acklin.

Pittsburgh před měsícem Jágra uctil vyvěšením jeho dresu s číslem 68 ke stropu haly. Za Penguins hrál kladenský rodák jedenáct sezon a získal s ním dvakrát Stanley Cup. Druhý nejproduktivnější hokejista historie NHL je i v 52 letech aktivním hráčem, s Kladnem ho v této sezoně čeká ještě baráž o extraligu.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz