130 let

Karlovarská radost v podání Ondřeje Němce. | foto: ČTK

Karlovy Vary jsou blízko titulu

Sport
  •   19:34aktualizováno  20:01
PRAHA - Před trojzápasem v pražské O2 Aréně celý hokejový národ řešil otázku - získá Slavia již v pátek druhý mistrovský titul v řadě? Po dnešku je jisté jedno - nezíská. Naopak, díky druhé pražské výhře tentokrát 6:4, jsou blízko premiérovým oslavám hokejového titulu Karlovy Vary. Dnešní výhru Západočechů řídil především kapitán Skuhravý, jenž vstřelil hattrick a na jeden gól přihrál.

Čekali jste také dnes hokejové šachy, které oba soupeři předvedli včera? Pak jste se nedočkali. Naopak - spokojeni dnes museli být i ti nejnáročnější hokejoví fanoušci. Již v 1. minutě započal svou honbu za hattrickem západočeský kapitán Václav Skuhravý. Slávisté rychle srovnali zásluhou Vladimíra Růžičky mladšího.

Kadlecovo selhání

Běží 48. minuta a na modré útočné čáře dostane puk na hokejku domácí bek Kadlec. Šikovný obránce zachová jako obvykle chladnou hlavu a najednou je sám mezi kruhy před prázdnou brankou.

Místo střely na jistotu ale do svého příklepu vloží více razance a zamíří 50 centimetrů vysoko. K úžasu celé haly trefuje pouze tyč. Domácí jsou tak šokováni, že po buly téměř z protiakce hostí inkasují šestou branku a je rozhodnuto. Heslo - "NEDÁŠ, DOSTANEŠ" - došlo také tentokrát svého naplnění.

Karlovy Vary vedou v sérii 3:1 na zápasy a Kadlecovo selhání možná zhatilo šance Slavie na titul.

Když nestačilo jednobrankové vedení, zkusili hosté dvougólový trhák a ve 14. minutě vedli po rychlých trefách Skuhravého a Němce 3:1. Ani to nevyšlo - slabší den si dnes vybral také hostující fantom v brance Lukáš Mensator a Vondrka s Mickou srovnali na 3:3. V tu chvíli svítil na kostce nad ledem čas 16:51.

Přetahovaná pokračovala - hosté působili jako vytrvalec, který se pokouší trháky setřást své soupeře. Ve 30. minutě totiž hosté po slepených gólech vedli opět dvoubrankovým rozdílem 5:3. Na 4:3 zvyšoval svým třetím zásahem v zápase Skuhravý, který tak dokázal, proč s ním Západočeši loni prodloužili smlouvu až do roku 2013. V polovině zápasu se na 5:3 trefil Sailer, jenž se získal v roce 2003 titul právě se Slavií, a vyhnal Nerudu z branky.

Domácí se ale ani tentokrát nevzdali - ve 35. minutě snížil Bednář a slávisté se mohutně hnali za vyrovnáním. Nebýt neuvěřitelného selhání Kadlece ve 48. minutě, také by se jej dočkali. Domácí bek se ovšem neprosadil a přišel trest - z protiútoku se prosadil poprvé ve finále Kristek a bylo rozhodnuto.

Karlovarští vedou ve finále překvapivě 3:1 na zápasy a jen jediná výhra je dělí od zisku prvního mistrovského titulu. Historii mohou psát již tento pátek - opět v O2 Aréně.

FINÁLE O2 EXTRALIGY - 4. ZÁPAS:
Slavia Praha - Energie Karlovy Vary 4:6 (3:3, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. V. Růžička ml. (Kolařík), 15. Vondrka (Sloboda, Bednář), 17. Micka (Beránek), 35. Bednář (Červenka, Vondrka) - 1. Skuhravý (Košťál), 11. Skuhravý (Kumstát, Prošek), 14. Němec (Skuhravý, Kumstát), 28. Skuhravý (Kumstát, Řezníček), 30. Sailer (Milan Procházka), 49. Kristek (Dej, Sailer). Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 8:6. Využití: 1:1. Diváci: 16.730. Stav série: 1:3.

Sestavy: Slavia: Neruda (30. Furch) - Kadlec, Drtina, Kolařík, Žižka, Sloboda, Vašíček - Bednář, Červenka, Vondrka - Micka, Beránek, Doležal - D. Hruška, Endál, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Tomica - od 21. navíc M. Čermák. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Karlovy Vary: Mensator - Němec, Řezníček, Mudroch, Prošek, Duben, Čutta - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Milan Procházka, Melenovský, Skladaný - Hluchý, Kristek, Sailer - Dej, Budínský, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Autor: Antonín Vavrda