130 let
Dres Jágra v aukci na eBay.

Dres Jágra v aukci na eBay. | foto: eBay.com

‚Kšefty s Jágrem‘. Jeho jubilejní dres je k mání za půl milionu korun

Sport
  •   13:33
PRAHA - Na aukčním serveru eBay lze obchodovat skutečně se vším. A mnohdy za obrovské sumy peněz. Hokejoví nadšenci mají například nyní možnost ulovit dres Jaromíra Jágra, ve kterém vstřelil ještě coby kapitán NY Rangers v NHL svoji jubilejní 600. branku. Tedy pokud mají minimálně 20 tisíc dolarů (cca 500 tisíc korun).

Je to skoro 10 let, co se slavnému nositeli čísla 68 povedlo jako druhému Evropanovi v historii NHL překonat metu 600 branek v zámořské elitní hokejové soutěži. Stalo se tak 19. listopadu 2016 proti Tampě a na tuto trefu mu tehdy nahrával Karel Rachůnek, který zemřel při leteckém neštěstí speciálu Jaroslavle 7. září 2011.

Možná právě s ohledem na blížící se výročí umístili dres tehdejšího lídra a kapitána NY Rangers jeho současní majitelé na portál eBay. „To je vaše šance vlastnit kousek hokejové historii,“ připsali k němu.

Šance to je každopádně pouze pro ty, kteří mají na bankovním účtu k dispozici alespoň 19 999,99 dolarů. To je totiž vyvolávající cenu tohoto dresu, jehož dražba skončí ve čtvrtek 3. listopadu.

Pokud byste náhodou nevlastnili takový obnos a toužili po historickém dresu legendárního českého útočníka, který momentálně již válí v barvách Floridy Panthers, za zhruba 250 tisíc korun si můžete pořídit jeho dres ze sezony 1992/93, kdy předváděl své šikovné ruce coby hráč Pittsburghu Penguins, tedy klubu, který v letošní sezoně slaví 50 let od svého založení.

Autor: Antonín Vavrda