130 let
Hokejisté Lva Praha

Hokejisté Lva Praha | foto: ČTK

Lev znovu uspěl a drží třetí místo, Dynamo Moskva je jistě první

Sport
  •   21:51
Hokejisté Lva porazili ve vyrovnaném zápase Kontinentální ligy Dinamo Minsk 3:1. Zvýšili tak své šance na to, že po základní části skončí mezi prvními čtyřmi týmy Západní konference. Play off by tak zahájili na domácím ledě. O výhře Pražanů s jedním z nejhorších týmů soutěže rozhodl v 57. minutě švédský útočník Martin Thörnberg.

Lev vstoupil do utkání s posledním týmem Západní konference dobře a v osmé minutě využil přesilovou hru. Thörnberg přihrál od mantinelu do jízdy Kapanenovi, jenž prostřelil gólmana Haugena. Hostům se nicméně podařilo už ve 12. minutě vyrovnat. Gólman Vehanen měl zakrytý výhled a propadla mu do sítě lehká střela Lintnera.

Další zápasy

Čeljabinsk - Viťaz Podolsk 3:2 (za domácí Bulis 1+0), Magnitogorsk - Dynamo Moskva 1:0 sn, Ufa - Kazaň 1:0, CSKA Moskva - Záhřeb 1:3, Čerepovec - Jekatěrinburg 2:1, Jaroslavl - Chanty-Mansijsk 6:2 (za hosty Smoleňák 0+1), Nižněkamsk - Nižnij Novgorod 3:5, Atlant Mytišči - Omsk 2:0, Petrohrad - Barys Astana 3:2, Dinamo Riga - Spartak Moskva 3:2, Lev Praha - Dinamo Minsk 3:1, Slovan Bratislava - Doněck 1:2 (za domácí Škoula 0+1).

V závěru první dvacetiminutovky měl potom Lev 103 vteřin trvající dvojnásobnou přesilovku, nedokázal se v ní ale gólově prosadit.

A střelecká nemohoucnost provázela hru Pražanů i ve druhé třetině. Lvi byli sice hlavně po polovině zápasu aktivnější, ale střely, které posílali na hostující branku, byly velmi nepřesné. Zbytek jistými zákroky likvidoval gólman Haugen.

Trenér Lva Jalonen ještě v závěru druhé třetiny promíchal útoky, ale ani změny ve třech prvních formacích dlouho nepřinášely rozdílovou trefu. Minsk pečlivě bránil a domácí byli v útoku dlouho nedůrazní a nepřesní.

O výhře Lva nakonec rozhodl až v 57. minutě nejproduktivnější hráč týmu Thörnberg, který dorazil střelu Sekáče, jenž si z křídla sjel před branku. Tříbodový zisk pak ještě pojistil gólem na 3:1 do prázdné branky půl minuty před koncem Jaakola.

Zápas Lva Praha v KHL

Lev Praha - Dinamo Minsk 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Kapanen (Thörnberg, Vrána), 57. Thörnberg (Sekáč), 60. Jaakola - 12. Lintner (Gavrus, Kitarov). Rozhodčí: Bulanov, Soin - Strelcov, Tarasov. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváci: 4154.

Dynamo Moskva je s předstihem první

Hokejisté Dynama Moskva se stali jistým vítězem základní části Kontinentální ligy, i když dnes v souboji lídrů konferencí podlehli v Magnitogorsku 0:1 po samostatných nájezdech. Bezbrankový stav změnil až poslední šestý exekutor v rozstřelu Danis Zaripov. Před ním jel na branku český útočník Dynama Marek Kvapil, ale na Vasilije Košečkina nevyzrál.

Gólman Magnitogorsku byl hrdinou zápasu, neboť během 65 minut hry pochytal 41 střel. Alexandr Jerjomenko v brance Dynama čelil pouze 16 pokusům.

Moskevský celek, za který hraje i obránce Filip Novák, má před zbylými dvěma zápasy základní části před nejbližšími soupeři Magnitogorskem a Petrohradem nedostižný náskok sedmi bodů. Hokejisté Dynama získali loni i předloni Gagarinův pohár pro vítěze play off KHL, Kontinentální pohár pro nejlepší tým základní části však vybojovali poprvé.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK