130 let
Centr Dallasu Stars Radek Faksa.

Centr Dallasu Stars Radek Faksa. | foto: ČTK/AP

Parádní týden v podání Faksy. Hattrick, bodová série a porsche za 3 miliony korun

Sport
  •   17:59
DALLAS - Na parádní vlně se veze český hokejový útočník Radek Faksa. Urostlý centr minulé úterý vstřelil svůj první hattrick v zámořské NHL, od té doby bodoval v každém dalším duelu. A o víkendu před cestou do Colorada se odměnil luxusním sporťákem.

Ten snímek vzbudil na instagramu docela slušné pozdvižení. Za necelých 24 hodin si Faksa, který má na této síti 13,8 tisíce sledujících, vydobyl přes 2700 lajků.

O jaké fotce je řeč? O té, na které děkuje prodejci Porsche „doma“ v Dallasu, kde si zašel koupit nový vůz. Tím je černé žihadlo Porsche Panamera S4, které se v Česku prodává za zhruba 3 miliony korun.

S platem kolem 45 milionů korun ročně si jej ale může Faksa dovolit. A také si nějakou tu odměnu jistě zaslouží.

Thanks to @porsche_dallas for building my new car Love it!!

Příspěvek sdílený radekfaksa12 (@radekfaksa12),

Od duelu proti Las Vegas, který rozhodl svým prvním hattrickem v NHL, bodoval Faksa ve všech třech následujících soubojích. Naposledy v noci na pondělí – už po koupi nového dvoustopého mazlíka – asistencí přispěl k demolici Colorada 7:2 na jeho ledě (za zmíněné čtyři souboje nasbíral 5 gólů a 2 nahrávky).

„Když máte v týmu takového hráče, jakým je Faksa, který se v posledních zápasech rozstřílel, dodává to sebevědomí nejen jemu a jeho spoluhráčům v útoku, ale celému týmu. Spustil domino efekt,“ chválí svého parťáka hvězdný ofenzivní lídr týmu Tyler Seguin.

Jak dlouho Faksovi jeho forma vydrží?

Autor: Antonín Vavrda