130 let

Plzeň na úvod extraligového ročníku porazila Spartu 5:3. | foto: ČTK

Aktualizováno

Plzeň přestřílela Spartu 5:3, slaví i Olomouc. Šmíd se blýskl čtyřmi asistencemi, Kaše třemi

Sport
  •   19:57
Plzeň - Čtyřmi zápasy pokračovalo první kolo hokejové Tipsport extraligy. Plzeň před vlastními fanoušky zvládla šlágr proti pražské Spartě, kterou přestřílela 5:3. Z vítězného vstupu do sezony se radují také v Olomouci, Karlových Varech a Liberci, který zničil Pardubice vysoko 7:1. Střetnutí Vítkovic s Litvínovem a Třince proti Brnu byla kvůli koronaviru odložena.

Hokejisté Plzně porazili v úvodním extraligovém kole Spartu 5:3 a Pražany předčili využitím přesilových her. Hosté sice brzy vedli, ale domácí dokázali třemi brankami ve druhé třetině skóre otočit a rychle gólově odpověděli i na vyrovnání Sparty na začátku závěrečné dvacetiminutovky. 

Zleva Michal Birner a Michal Bulíř, oba z Liberce.
Utkání 1. kola hokejové extraligy: HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav,...

Dvěma góly při přesilovce se v dresu Indiánů blýskl osvědčený střelec Tomáš Mertl. Za hosty se brankou a asistencí uvedla největší letní posila Roman Horák ze švédského Växjö.

15:34 na střely, ale výsledek 3:2. Karlovy Vary porazily Mladou Boleslav především díky výbornému výkonu brankáře Filipa Novotného a fungujícím přesilovkám. 

Místo stání lavice či podsedáky. Hokejové kluby musí řešit další koronavirové překážky

Nedisciplinovanost Středočechů potrestala Energie hned třikrát. U všech gól si připsal asistenci David Kaše, který tak ukázal, že před plánovaným odletem do zámoří může být jednou z výrazných postav extraligy. 

Hokejisté Olomouce vyhráli v úvodním extraligovém kole na ledě Zlína 4:1. Hanáci rozhodli už v úvodním dějství, v němž vedli v 15. minutě už 3:0. Dvěma asistencemi přispěl k jejich vítězství devatenáctiletý útočník Jan Bambula. 

Duel byl reprízou předkola z minulé sezony, jež zůstalo po dvou duelech v Olomouci za stavu 1:1 na zápasy stejně jako zbytek play off kvůli pandemii koronaviru nedohrané.

Nové logo, zajímavé posily, ale katastrofální vstup do základní části. Pardubicím utkání na ledě Liberce absolutně nevyšlo, výsledek 1:7 ostatně hovoří za vše. 

Výhru Bílých Tygrů řídili Tomáš Filippi s Ladislavem Šmídem. První jmenovaný zapsal tři kanadské body, jeho zkušenější kolega se po čtyřech gólových přihrávkách vyhoupl do čela tabulky produktivity. 

1. kolo hokejové extraligy

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 22. Mertl (Frodl), 35. Kracík (Jiříček), 39. Mertl (Gulaš, P. Musil), 42. Pour (F. Suchý, Kracík), 45. Kodýtek (Stříteský, V. Lang) - 9. T. Pavelka (R. Horák, Řepík), 40. Říčka (Zikmund, Kalina), 41. R. Horák (Němeček, Tomášek). Rozhodčí: Pešina, Lacina - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3509 (vyprodáno).

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Flek (Koblasa, D. Kaše), 27. Flek (D. Kaše), 31. Koblasa (D. Kaše) - 9. Bernad (A. Zbořil), 41. R. Zohorna. Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Frodl, Kis. Vyloučení: 8:8. Využití: 3:0. Diváci: 1773.

PSG Berani Zlín - HC Olomouc 1:4 (0:3, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 46. P. Sedláček - 3. Burian (Bambula), 6. Navrátil (J. Knotek), 15. V. Tomeček (Bambula), 60. Olesz (Kucsera). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. Diváci: 2500 (vyprodáno).

Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 5. Lenc (Filippi, Šmíd), 12. Filippi (Šmíd, Birner), 25. Gríger (Filippi, Šmíd), 33. Bulíř (Šmíd, Birner), 49. J. Šír (T. Hanousek, P. Jelínek), 51. Gríger, 51. Rychlovský (Derner) - 7. Poulíček (Mandát, J. Mikuš). Rozhodčí: Kika, Micka - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 6:6. Využití: 4:0. Diváci: 2612.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK