130 let

Bob Probert při bitce s Tiem Domim | foto: ČTK/AP

Popel bitkaře Proberta rozprášili na trestné lavici. „Lepší místo neexistuje“

Sport
  •   18:43
Detroit - Při loučení hokejistů Detroitu s Arenou Joea Louise symbolicky spočinul naposledy na trestné lavici v legendární hale proslulý bitkař Bob Probert. Část popela hráče, který v roce 2010 podlehl v 45 letech infarktu, rozprášila v neděli na lavici vdova po někdejším útočníkovi Red Wings.

Probert strávil v dresu Detroitu devět sezon a na trestné lavici pobýval během kariéry velmi často. V ročníku 1987/88 byl s 398 trestnými minutami „zlým mužem“ NHL. Za 16 sezon, během nichž oblékal rovněž dres Chicaga, nasbíral celkem 3300 trestných minut, což ho řadí na páté místo historické tabulky.

VIDEO: Spojovala Detroit. Joe Louis Arenu srovnají se zemí, duch města ale žije dál Zdroj: http://sport.lidovky.cz/video-spojovala-detroit-joe-louis-arenu-srovnaji-se-zemi-duch-mesta-ale-zije-dal-gdc-/hokej.aspx?c=A170410_193149_ln-sport-hokej_atv

Ovládly ji ale emoce. „Sešla jsem se se svou hokejovou rodinou, seděla vedle Cheliho (Chris Chelios). Tak jsme šli na trestnou lavici a bylo to neskutečně emotivní a skvěle to do sebe zapadlo,“ řekla Probertová. „Lepší místo neexistuje,“ schválila umístění Probertova popela jedna z jeho dcer Brogan.

Rozprášit jeho popel na trestné lavici při posledním utkání Red Wings v hale, v níž hráli od roku 1979, Probertovu manželku Dani podle jejích slov napadlo spontánně. „Přišla jsem s trochou jeho popela. Neměla jsem v plánu ho nikde rozsypávat,“ uvedla.

Od nové sezony budou hrát hokejisté Detroitu v moderní Areně Little Caesars.

Bob Probert
Bob Probert v akci.
Autor: ČTK