Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Simon načal obrat Pittsburghu, Pastrňákův gól s asistencí Bostonu nepomohl

Sport

  22:05
New York - Šestým gólem v sezoně nastartoval Dominik Simon obrat hokejistů Pittsburghu v utkání s Bostonem, který neudržel tříbrankové vedení a prohrál 3:4. Hostům nepomohla ani trefa Davida Pastrňáka. Nejlepší střelec NHL zvýšil 37. gólem v tomto ročníku v 16. minutě na 3:0. Navíc si v zápase připsal asistenci u branky Patrice Bergerona, jenž otevřel skóre už po jedenácti sekundách hry.

Dominik Simon slaví svůj gól.. foto: Reuters

Pastrňák byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. První hvězdou byl zvolen kapitán Pittsburghu Sidney Crosby, který asistoval u Simonova gólu v 17. minutě a v úvodu druhé třetiny si připsal další přihrávku. Po dvouměsíční absenci, kterou si vynutila operace kýly, nasbíral ve čtyřech zápasech osm bodů (3+5).

Z Crosbyho návratu těží i Simon, který s ním nastupuje v útoku. Z posledních čtyř utkání má dva góly a dvě asistence. Pastrňák odehrál druhý dvoubodový zápas na sebou, ale na rozdíl od pátečního utkání s Pittsburghem (4:1), v němž zaznamenal dvě asistence, tentokrát jeho tým vyšel naprázdno. 

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...