130 let

Brankář Svoboda maří šanci hostů. | foto: ČTK

Slavia je v čele extraligy

Sport
  •   22:09
PRAHA - Hokejisté Vítkovic sice po pěti letech bodovali na ledě Slavie, ale v předehrávce 5. kola extraligy prohráli 2:3 v prodloužení. Úřadující mistr tak v novém ročníku ještě neprohrál a minimálně do pátku se dostal do čela soutěže. Souboj bývalého reprezentačního trenéra Aloise Hadamczika na lavičce Vítkovic se současným Vladimírem Růžičkou sledovala slabá návštěva 2612 diváků.

Kolize s fotbalovým zápasem fotbalistů na atmoséře zápasu nepřidala. Vítkovice se musely obejít bez zraněné brankářské jedničky Pince i potrestaných obránců Krsteva a Stehlíka a navíc v 26. minutě ztratily i dalšího zadáka Barinku. Slavia, které chyběl útočník Micka, vstoupila do utkání aktivněji a už ve 2. minutě pomohla Štěpánkovi po Žižkově střele tyč. Vzápětí nechali vítkovičtí obránci před svým gólmanem osamoceného Jelínka a ten po Kadlecově vybídnutí zaznamenal svůj první gól v nejvyšší soutěži. Jenže Ostravané se pak ubránili v 92 sekund trvajícím oslabení tří proti pěti a po polovině úvodní části rychle otočili stav.

V přesilovce sice ještě Ujčík a Svačina nevyužili šance, ale v 11. minutě projel přes celé hřiště Krenželok, předložil puk před branku Burgerovi a bylo vyrovnáno. Za 35 vteřin byl Vašíčkem faulován unikající Korhoň a opět Burger prokázal své umění při trestném střílení.

Slavia se v druhé části ve snaze smazat manko tlačila do střelby, hosté ale také hrozili. Po nešťastném souboji před vítkovickou brankou musel odstoupit s krvavou ránou Barinka, jehož zasáhl bruslí v pádu spoluhráč Jurečka, a hosté dohrávali s pěti beky. V polovině utkání navíc ztratili při vlastní přesilovce i vedení. Při Kolaříkově vyloučení nejdříve nevyužil dobrou střeleckou pozici Štefanka a po úniku dvou proti jednomu vyrovnal po Bednářově přihrávce Vondrka.

V závěrečném dějství se hrálo opatrně a dlouho bez šancí. Zápas došel do prodloužení, a poté, co oba týmy nevyužily dvě přečíslení, rozhodl po 70 vteřinách Bednář.

Výsledek:

Slavia Praha - Vítkovice Steel 3:2 v prodl. (1:2, 1:0, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 3. P. Jelínek (Kadlec), 30. Vondrka (Bednář), 62. Bednář (J. Novák, Červenka) - 11. Burger (Krenželok), 11. Burger z trestného střílení. Rozhodčí: Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 5:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 2612.

Autor: ČTK