130 let
Rozhodčí Pavel Lainka přišel o život ve 24 letech.

Rozhodčí Pavel Lainka přišel o život ve 24 letech. | foto: www.facebook.com

Sudí, který zemřel po zásahu pukem, se měl stát otcem. Blízcí kvůli němu založili sbírku

Sport
  •   14:36
Smrt rozhodčího Pavla Lainky zasáhla celé tuzemské hokejové prostředí. Tím víc, že mladý Lainka za sebou zanechal těhotnou přítelkyni, která v nejbližších dnech očekává příchod jejich společného potomka. V reakci na strašnou událost tak spontánně vznikla veřejná sbírka.

Na transparentním účtě, který založili kamarádi Lainkovy partnerky, se během necelých 48 hodin nashromáždilo 382 tisíc korun. Mezi přispěvateli dle všeho jsou i přední čeští rozhodčí Vladimír Šindler, Martin Fraňo, René Hradil, Robin Šír či Petr Blümel.

SBÍRKA NA RODINU PAVLA LAINKY

„Každá koruna je symbolem toho, jak moc byl Pavel Lainka skvělým člověkem, kamarádem, přítelem a určitě by byl i nejlepším tátou,“ píší pořadatelé sbírky. Získané peníze by měly sloužit k zaopatření ještě nenarozeného potomka.

Pavel Lainka zemřel na následky úrazu v sobotu 10. září v nemocnici poté, co jej na konci srpna při utkání mladších dorostenců mezi celky Warrior Brno a Šumperk trefil puk do spánkové kosti. Ještě pár hodin před smrtí přitom nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo dojít k nejhoršímu. Jeho stav se dle našich informací měl zlepšovat, Lainka se znovu učil chodit. Smrt mu měla přivodit utržená krevní sraženina. Bylo mu 24 let.

Autor: msv
  • Mohlo by vás zajímat