130 let
Sparta - Vítkovice.

Sparta - Vítkovice. | foto: ČTK

Vedoucí Vítkovice ukončily vítěznou jízdu pražské Sparty

Sport
  •   22:17
PRAHA - Hokejisté Vítkovic porazili ve 27. kole O2 extraligy Spartu 2:1 a ukončili tak sérii šesti výher soupeře pod vedením trenérské dvojice Volek-Holaň. I díky tomu, že druhé Pardubice vstoupí do druhé poloviny základní části soutěže až ve středu, si Vítkovice s tříbodovým náskokem upevnili vedení v tabulce. O výhře ostravského celku rozhodl samostatnou akcí ve 44. minutě Petr Hubáček.

Třetí vítězství v sezoně nad pražskou Slavií si dnes připsali hráči Třince, kteří vyhráli v O2 Areně 3:2 v prodloužení. V čase 63:23 duel rozhodl útočník David Květoň. Pražané prohráli už pátý z posledních šesti domácích zápasů, tři body získali v libeňské hale naposledy 6. října. Oceláři díky výhře postoupili na třetí místo tabulky.

Na sérii dvou výher v sezoně nad Libercem nedokázala navázat Mladá Boleslav, která doma prohrála s Tygry 0:4. Gólman Marek Pinc udržel potřetí čisté konto, v Liberci přitom působí teprve od poloviny října. Nulu udržel i gólman Českých Budějovic Roman Turek, jenž neinkasoval podruhé za sebou a Jihočeši i díky němu porazili Litvínov 3:0.

Dramatický závěr měl souboj Kladna a Karlových Varů, který vyhráli domácí 4:3 v prodloužení. V čase 60:24 zápas rozhodl z trestného střílení Jaroslav Kalla, domácí přitom hráli v té době v oslabení. V závěru normální hrací doby totiž dostali vyšší tresty zkušení Radek Bělohlav, Pavel Patera, Martin Procházka i František Kaberle. Západočechům nepomohl k úspěchu ani hattrick Jana Košťála.

Beznadějně poslední Brno nestačilo doma na Plzeň, s kterou prohrálo 2:4.

Hosté o zisku tří body rozhodli v rozmezí čtyř minut druhé třetiny, kdy třikrát překonali brankáře Sasu Hoviho.

rte okr

Autor: ČTK