130 let

Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens (Zbyněk Michálek) | foto: ČTK

Zbyňkovi Michálkovi došla trpělivost, chce hrát za Budějovice

Sport
  •   17:17
PRAHA - Obránce Zbyněk Michálek by mohl v brzké době rozšířit počet hráčů z NHL, kteří během výluky nastupují v extralize. Devětadvacetiletý hokejista Phoenixu plánuje koncem týdne přiletět z USA a rád by začal hrát za České Budějovice, kde již působí jeho bratr Milan.

Michálkova hráčská práva pro českou nejvyšší soutěž vlastní Karlovy Vary, za které ale účastník olympijských her ve Vancouveru hrát nechce. "Petr Sailer (sportovní manažer Českých Budějovic) momentálně jedná s Karlovými Vary," řekl ČTK hráčův zástupce Josef Machala. Generální manažer a předseda představenstva jihočeského klubu Zdeněk Blažek k jednání uvedl jen to, že k dohodě ještě nedošlo.

Návratu stříbrného a bronzového medailisty z mistrovství světa do extraligy může zabránit ukončení výluky NHL, zástupci hráčské asociace a soutěže od pondělí v New Yorku intenzivně jednají o podmínkách nové kolektivní smlouvy. Pokud by se dohodli a NHL se například na začátku prosince rozběhla, Michálek by do extraligy ani nenaskočil.

Rodák z Jindřichova Hradce v Česku nikdy domácí nejvyšší soutěž nehrál. V roce 2000 odešel z karlovarské juniorky do zámoří. Aktuálně má bývalý hráč Minnesoty, Pittsburghu a Phoenixu na kontě včetně play off 570 zápasů v NHL.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz