130 let

Fotbalový zápas FC Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno | foto: Milena Sojková, MAFRA

PLZEŇÁK: Tak jsme region, no a co? O to cennější je, jak dlouho se držíme na špici

Sport
  •   21:20
Plzeň - Musel jsem si o víkendu vyslechnout přednášku od spoluhráče z amatérského fotbalového oddílu. Sparťana. Že jsou úspěchy Viktorky záchvěv regionálního klubu, že nedokážeme ustát tlak předkol a že ve Spartě jsou pod tlakem pořád.

Ano, jsou teď v lize první, tudíž takové přednášky bude držet asi častěji. Diskutovat s ním nemá smysl, Sparta je jednou provždy železná, a kdo si to nemyslí, tak je přinejmenším slávista.

Ale měl vlastně pravdu, Plzeň je regionální klub. O to cennější je, jak dlouho se držíme na špici. Jiný oddíl mimo Prahu nic podobného nedokázal, ligu jsme za deset let vyhráli pětkrát a třikrát byli v Lize mistrů. 

Utkání Evropské ligy mezi Plzní a Baar Ševou
Zdeněk Ondrášek z Plzně

Vypadnutí z pohárů i matná forma v lize je vývojově přirozená věc. Moc tedy prosím naše vedení: pánové Paclíku a Šádku, neodvolávejte trenéra Guľu. Nejsme železná Sparta, kde je trenéřina výdělkem na pár měsíců. 

Vzpomeňte si, jak jste Pavlu Vrbovi dali tři roky, než nás dovedl k výsledkům. Tým je v přestavbě a potřebuje čas. Pánové, prosím, buďte trpěliví. Pojďme klidně s rozpočtem dolů, vydělejme si na sebe. Tak jsme region, no a co? 

Autor: Michal Pavec