130 let
Souboj Slavie a Jablonce.

Souboj Slavie a Jablonce. | foto: ČTK

Názor

SLÁVISTA: Do února se už není čeho bát

Sport
  •   10:14
PRAHA - Konečně jedna dobrá zpráva i pro slávisty – ještě Brno a podzimní část ligy končí a až do února se nemáme čeho bát! Ovšem pokud nebudeme chtít čerpat optimismus z dramatického souboje s Karvinou nebo prasečí chřipky, která nám umožní dočasně stáhnout náskok Teplic. Tím je zásoba pozitivních informací vyčerpána.

Přes zimu se máme určitě na co těšit. Můžeme opět očekávat pořádný průvan v kabině a zpackanou přípravu a "postupné sehrávání nových posil". Počítám tak do května. A samozřejmě se za situace, kdy dostáváme jeden hloupý gól za druhým, chytře zbavíme nejlepšího stopera. Markovi Suchému přejeme na východě úspěch, ale tvářit se, že z toho máme radost, nebudeme.

Kromě toho, že se už podařilo definitivně zlikvidovat stoperskou dvojici z mistrovských sezon, zbavujeme se po půl roce už druhého kapitána. Skoro to vypadá, že se ve Slavii přiděluje kapitánská páska jako určité varování. Pro jistotu bych ji pro jaro svěřil někomu, bez koho se přece jen můžeme obejít. Adepti se hlásí v každém zápase.

Z výše uvedených důvodů by bylo vrcholně rozumné se příliš nepoddávat nerealistickým snům a soustředit se na nejbližší cíle. Například porazit doma zmíněné Brno a pokusit se přeskočit v tabulce alespoň Olomouc a neudělat si v dalším týdnu ostudu s Janovem. I když samozřejmě v našich červenobílých srdcích stále žije naděje, že se stane zázrak a evropskou soutěž si zahrajeme i na jaře. Něčemu člověk věřit prostě musí…

Autor (40) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Autor: Miloš Cihelka