130 let

Brankář Florin Nita ze Sparty (vlevo) se raduje se spoluhráči z vítězného utkání. | foto: ČTK

Názor

SPARŤANKA: Derby si žádá krotkého psa. Dvanáctého hráče chceme i na derby

Sport
  •   12:12
Praha - Kde se vzala, tu se vzala, nad Edenem se zničehonic rozprostřela „pilotní“ výjimka ministerstva zdravotnictví, která navzdory přísným restrikcím povoluje na dnešní pohárové utkání 600 otestovaných diváků.

Jsem rád, že jsme se naladili na tři těžké zápasy. Na derby se moc těšíme, říká Čelůstka

Nic proti tomu, ať přijede fandit třeba celé politbyro. Proč ale nebude PES stejně krotký i při nedělním derby? Na ligu se prý výjimka pro partnery klubu nevztahuje. Dvanáctý hráč musí dál fandit pouze u televize, vše bude jen a jen na jedenáctce na pažitu. Když uvážím, že bude mít za sebou nejen těžký pohárový zápas (v tom jsme si se Slavií rovni), ale i noční let ze severu Francie, nebude to legrace.

Naštěstí v základní sestavě došlo poslední dobou k několika optimismus vyvolávajícím změnám. Tři tyče začal, doufejme trvale, strážit skutečný brankář. Obranu už zase vyztužuje klid sálající Ondra Č. V Lille to ještě nezvládne, ale na derby zadní řady snad aspoň na hodinu doplní i Dávid H. A že je Julda schopen adaptovat se při absenci našeho zázračného dítěte i na parťáka ze Skandinávie, o tom netřeba pochybovat. Tak ať vám to kluci pálí!

Autor čtvrtého gólu Sparty Srdjan Plavšić (druhý zleva) se raduje se spoluhráči.
Vítězství Sparty pečetil gól Srdjana Plavšiče.
Autor: