130 let
Ani dlouholetý anglický reprezentant Jack Wilshere se v dresu Anglie na MS...

Ani dlouholetý anglický reprezentant Jack Wilshere se v dresu Anglie na MS neobjeví. | foto: Reuters

Názor

TIME OUT LN: Pijí i kouří. Český fotbal je plný špatných charakterů

Sport
  •   8:00
PRAHA - Bulvární britští novináři vyfotili talent Arsenalu a naději reprezentace s cigaretou v ruce. A angličtí fanoušci šílí. Nezáleží vlastně ani na tom, jestli Jack Wilshere opravdu kouřil nebo šlo jen o gesto v rámci sázky, jak on sám tvrdí. Jeho image už dostala zásah.

Fotbalisté jsou pro Brity celebritami. Symboly zdravého životního stylu a kondice. Příznivci sledují nejen jejich výkony na hřišti, ale i vystupování mimo ně. A každý hráč musí dodržovat přísné morální hodnoty. John Terry před třemi lety přišel o kapitánskou pásku v národním týmu kvůli nevěře v manželství. Jen kvůli tomu? divili se tehdy Češi, kteří jsou ke sportovcům daleko tolerantnější.

Fotbalista pije, kouří, je záletník. No a co? Vždyť je to jen jeho soukromý život. Hlavně že mu to v oblíbeném týmu kope, že jo? Možná ale stojí anglický přístup za zamyšlení. Třeba je český fotbal jen odrazem jeho fanoušků. A právě přílišná benevolence české povahy je důvodem, proč je tuzemský fotbal plný pochybných charakterů a má tak špatnou pověst...

Autor: Michal Hořejší