130 let

Bez komentáře. | foto: ČTK

Trapný apríl od Rady i Novy

Sport
  •   12:37
PRAHA - Tak jsme se zase nasmáli, pane Rado! Předesílám, že rozhodně nejsem odpůrcem aprílových žertíků (ostatně i my jsme si zde na Lidovky.cz jeden takový dubnový text dovolili), ale co je moc, to je moc. Navíc se k tomuto potměšilému vtipu přidala i televize Nova svým pojetím přímého přenosu. Tohle už není vtipné!

Příprava na tento megalomanský apríl započala již při nominaci české fotbalové reprezentace. Jak jinak si vysvětlit přítomnost Davida Rozehnala, když se k české národnosti hlásí minimálně pětice dalších stoperů stejných kvalit, z dobrých týmů a zejména pravidelně nastupujících. Taktická příprava posléze zřejmě proběhla ve stylu: hlavně se nenechte vyprovokovat k fotbalu. A pak: bum, bum. Míč létal přes zálohu jako cihla, hra vše na Kollera vyšperkovaná o to, že Dino už v reprezentaci nefiguruje. Zmatení Slováci si raději branku vstřelí sami. Za břicho se popadám.


I televize Nova se nenechala zahanbit a odhodlala se k drsnému představení. Takže jsme museli poslouchat jak „útočíme po kraji“, přestože v té době se hnali do útoku hosté. Když komentátor řval po vítězné brance Slováků hurónské: „góóól“, ztratil režisér přenosu nervy a raději vypnul na několik vteřin zvuk. Bohužel odvahu nesebral ve chvíli, kdy pozápasovou porci plácání trenéra Rady nechal netknutou. Perly typu: „Kluci bojovali“, „To je otázka pro někoho jiného“ (na dotaz kdy už konečně vypadne z lavičky), skutečně mohly zůstat nevystřeleny do éteru. K všeobecnému šílenství se připojili i televizní diváci, kteří jako hráče utkání zvolili matného Milana Baroše.


Takže dost! Navrhuji se postavit před národ, činit pokání za trapný žert a utkání sehrát ve vší důstojnosti znovu.





Autor: Michal Šroubek