130 let

Martin Abraham putuje z Mladé Boleslavi do Sparty. | foto: ČTK

Abraham už patří Spartě

Sport
  •   13:40
PRAHA/MLADÁ BOLESLAV - Sparta dotáhla úspěšně dokonce přestup Martina Abrahama z Mladé Boleslavi. Osmadvacetiletý fotbalista podepsal krátce po poledni na Letné tříletou smlouvu.

Podpisu předcházelo noční jednání, na němž se kluby domluvily, že vedle finančního vyrovnání opačným směrem zamíří na půlroční hostování Petr Voříšek, který se vrátil do Sparty z hostování v Rapidu Vídeň.

Na odstupném za Abrahama se údajně oba kluby domluvily už dříve, jenže součástí dohody mělo být ještě hostování jednoho z hráčů, nejlépe defenzivního záložníka, aby měli Středočeši rovnocennou náhradu.

Osmadvacetiletý Abraham patří mezi největší cestovatele po českých klubech. Hrával i v Brně, ale první ligové zkušenosti začal sbírat až před sedmi lety v tehdejším Synotu.

Počátkem roku 2005 se stěhoval do Liberce, před rokem přestoupil do Mladé Boleslavi. Odtud si našel cestu i do reprezentace, ale na premiéru v Brücknerově týmu stále čeká. V lize odehrál fotbalista 146 utkání, vstřelil dva góly.

Abraham ihned po podpisu odcestoval za novými spoluhráči na soustředění v
rakouských Korutanech, kam tým vyrazil časně ráno. Nakonec s týmem odjel i Daniel Kolář, který měl původně doléčovat zraněný kotník v Praze.

Autor: Lidovky.cz