130 let

Washington - NY Knicks. | foto: Reuters

Basketbalisté Knicks září, drží nejdelší sérii výher za posledních 16 let

Sport
  •   10:17
NEW YORK - Basketbalisté New Yorku Knicks zažívají v NBA vítěznou sérii, jakou v posledních ročnících spíše strádající klub nepamatuje 16 let. V neděli vyhráli osmý zápas za sebou, když v domácí přestřelce s dalším ofenzivně laděným týmem z Denveru triumfovali po výsledku 129:125. V každém utkání v této aktuální sérii se v newyorském dresu zaskvěl nejméně třicetibodovým výkonem Amare Stoudemire.

Proti Nuggets trefil přesně třicetibodovou hranici, ačkoliv před poločasovou přestávkou měl na kontě jen šest bodů a byl v tomto směru nejslabším článkem základní sestavy. Ve druhé půli ale přidal 24 bodů a v počtu třicetibodových zápasů stanovil nový klubový rekord. Diváci v Madison Square Garden v něm našli svého nejužitečnějšího hráče ligy a v každém zápase od nich slyší skandování "MVP!, MVP!".

NOČNÍ VÝSLEDKY

LA Clippers - Orlando 85:94, New Jersey - LA Lakers 92:99, New York - Denver 129:125, Oklahoma City - Cleveland 106:77, Philadelphia - New Orleans 88:70, San Antonio - Portland 95:78.

Při návratu do sestavy Denveru po zranění a dvou zápasech se Carmelo Anthony vypjal k 31 bodům a 13 doskokům. Na to, aby trenér George Karl načal druhou tisícovku vítězství, to ale nestačilo. "Když jsme s nimi hráli poprvé v Denveru, vypadali úplně jako jiný tým," pozastavil se Anthony nad proměnou Knicks, kteří v polovině listopadu prohráli v Denveru 118:120 a byli tehdy s bilancí tří vítězství z 11 zápasů na odpis podobně jako v předchozích sezonách. Od té doby ale vyhráli 13 ze 14 utkání.

"Teď to hrnou. Chytili pořádný rytmus, zdají se být všichni na jedné vlně a každý skvěle hraje svůj part," ocenil Anthony výkony soupeře. Knicks teď ale budou muset dokázat vzestup i proti těm nejtěžším soupeřům. Ve středu hostí Boston, v pátek Miami, tedy dva nejlepší týmy Východní konference. Nejúspěšnější tým ligy San Antonio má na kontě jako první dvacet výher. Tu poslední si Spurs připsali proti Portlandu, který porazili 95:78. Tim Duncan oslavil 1000. start v NBA osmi body a 13 doskoky.

Autor: ČTK