130 let

Berdychovo zranění naštěstí není vážné. | foto: ČTK

Berdych bude měsíc bez tenisu

Sport
  •   15:07
PRAHA - Nejlepší český tenista Tomáš Berdych má v pravém kotníku lehce natržený jeden z menších vazů a podle prvních odhadů se bude léčit tři týdny až měsíc.

Berdych v pondělí absolvoval vyšetření, která měla upřesnit rozsah zranění z nedělního daviscupového zápasu s Rusem Nikolajem Davyděnkem. V motolské nemocnici ho znovu prohlédl Pavel Kolář, který s ním byl už na lavičce v Moskvě a odletěl s ním do Prahy, a večer se dvaadvacetiletý tenista dočkal magnetické rezonance.

Zranění pravého kotníku není vážné. "Jeden vaz je lehce natržený, ale ostatní kolem jsou v pořádku, takže není potřeba sádra ani nic takového. Koncem týdne začnu s rehabilitací a lehkými pohyby tím kotníkem," řekl Berdych.

Zatím to vypadá, že by se měl stihnout připravit na Roland Garros, které v Paříži začne 25. května, tedy za necelých šest týdnů. "Doufám, že je to dost daleko. Kdyby vyšel před Paříží minimálně jeden turnaj, tak by to bylo dobré," hodnotil Berdych vyhlídky pro antukový grandslam. Pokud by nestihl odehrát žádný turnaj, účast by společně s trenérem Jaroslavem Navrátilem zvažoval.

Autor: ČTK
  • Mohlo by vás zajímat