130 let

Tomáš Berdych.

Berdych uspěl, zahraje si o semifinále

Sport
  •   14:56
LONDÝN - Tomáš Berdych si poprvé v kariéře zahraje ve čtvrtfinále grandslamového turnaje. Jednadvacetiletý tenista porazil na wimbledonské trávě Švéda Jonase Björkmana 6:4, 6:0, 6:7 a 6:0. V semifinále Berdych narazí na Rafaela Nadala, který v pěti setech zvítězil nad Michailem Južnyjem.

Český tenista vstoupil do utkání rázně a hned ve třetí hře prolomil Björkmanův servis. Brejk si poté udržel po zbytek setu, který za 40 minut získal 6:4. Druhý set se stal Berdychovu exhibici, který dal Švédovi za 23 minut "kanára".

Loňského semifinalistu Björkmana ovšem potupný výsledek nezlomil. Třetí sada byla vyrovnaná. Berdych měl stejně jako v prvním setu ve třetí hře šanci na brejk, ale ani jednu ze čtyř možností nevyužil. Ani Björkman podání českého neprorazil a tak rozhodla zkrácená hra, kterou Berdych kvůli dvěma dvojchybám prohrál 6:8.

Ve čtvrté sadě zápas přerušil déšť, nicméně ještě před zhruba čtvrthodinovou přestávkou stačil Berdych vzít soupeři podání a ujal se vedení 2:0. Poté už měl zbytek zápasu podobný scénář jako druhý set - český tenista ani tentokrát neztratil svůj servis, naopak údery k postranním čarám rozběhával Björkmana a zápas ukončil přesným bekhendem při jeho podání.

Vaidišovou opět zastavila Srbka
Cestu Nicol Vaidišové zastavila ve čtvrfinále Anna Ivanovičová, po French Open další Srbka, která českou tenistku vyřadila v grandslamovém turnaji. Ivanovičová zvítězila po setech 4:6, 6:2 a 7:5. Vaidišová ve třetím setu nevyužila tři mečboly. Její přemožitelka se o postup do finále utká s trojnásobnou vítězkou turnaje Venus Williamsovou.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK