130 let

Shaq O´Neal (vpravo) a Shane Mosley. | foto: Reprofoto

Doporučujeme

David proti Goliášovi aneb gigantický basketbalista O´Neal v ringu

Sport
  •   11:29
PRAHA/WASHINGTON - 216 centimetrů vysoký a 150 kilo vážící basketbalový obr Shaquille O´Neal se postavil v rámci své show Shaq Vs. do ringu proti Suger Shane Mosleymu. Na tom by nebylo nic až tak divného, kdyby bývalý čtyřnásobný profesionální mistr světa neboxoval ve střední váze s parametry 175 centimetrů a 67 kilo.

Patří mezi nejlepší basketbalisty historie. Je se 150 kily tím nejtěžším v historii NBA. Rapuje, mihnul se ve filmech, věnuje se charitě, vystudoval vysokou školu. Před rokem se vrhnul legendární osmatřicetiletý pivot Shaquille O´Neal, hájící v současnosti barvy Bostonu Celtics, do vlastní reality show. V pořadu naznavém "Shaq Vs." soupeří s různými handicapy s různými sportovci z jiných odvětví.

A nutno podotknout, že si rozhodně nezve do své show žádná neznámá "béčka". Zahrál si americký fotbal s nejlepším quarterbackem současnosti Benem Roethlisbergerem, hrál plážový volejbal s olympijskými vítězkami Misty a Kerry, nebo závodil v bazénu s nejúspěšnějším olympionikem historiem Michaelem Pheplsem. Slušný sbírka, co říkáte?

V poslední epizodě sledovaného hodinového pořadu (rating se pohybuje mezi 3,2 a 5,5 miliony diváků) se podruhé postavil také do ringu (poprvé vyzval dnes již důchodce Oscara de la Hoyu). Soupeřem mu byl Sugar Shane Mosley, osmatřicetiletá hvězda střední váhy a bývalý čtyřnásobný světový šampion.

A v pětikolovém zápase se rozhodně oba nešetřili. Shaq, kterého se ujala trenérská veličina Freddie Roach, předvedl skvělou fyzičku a také velmi slušnou techniku, nakonec to ale v pětikolovém duelu (první čtyři dvouminutová, poslední minutové) stejně jako v zápase s Hoyou nestačilo.

V novodobé bitvě Davida a Goliáše (Mosley je o 41 centimetrů nižší a téměř 90 kilo lehčí než O´Neal) vyhrál opět "David", když o jeho těsné výhře na body 48:47 rozhodli tři bodoví sudí. Shaq nepřijal porážku zrovna s lehkým srdcem. Možná i proto, že to byla v rámci jeho show v sedmé epizodě jeho sedmá celková porážka. A ty nemiluje žádný sportovec, "Velkého Shaqua" nevyjímaje...

Autor: Antonín Vavrda