Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Sport

‚Djokovičova‘ sudí terčem brutální online šikany: Brzy se setkáš s mrtvým synem, píší fanoušci

Novak Djokovič trefil sudí a byl diskvalifikován foto: ČTK

New York - Přes noc se stala celosvětově známou, ač nechtěla. Čárová rozhodčí, kterou zasáhl míček z rakety Novaka Djokoviče během osmifinále US Open, vůbec nezasáhla do pondělního programu ve Flushing Meadows. Její stav vážný není, nekončící online šikana od stoupenců srbské ikony ale ano.
  14:43

Tenisté i tenistky jsou na podobné situace zvyklí. Zvláště z řad sázkařské komunity jim bývá častokrát vyhrožováno. Co s tím má ale dělat nebohá žena z amerického Kentucky? Ta, která schytala dnes už slavný míček z Djokovičovi rakety? Ta, která stála za Srbovým vyřazením z US Open?

I přestože turnaj jméno čárové rozhodčí nezveřejnil, média ji bleskurychle identifikovala. A ta srbská, přímočařejší, dokonce sdílela její profily na sociálních sítích, načež se strhla vlna agrese.

Novak Djokovič trefil sudí a byl diskvalifikován
Novak Djokovič trefil sudí a byl diskvalifikován

Ta směřovala z řad příznivců srbského tenisového velikána právě na americkou sudí. Povětšinou srbští fanoušci ženu obviňují prvořadě z přihrání celého incidentu s touhou po Djokovičově vyloučení.

Najdou se však i tací, kteří se na Istagramu smějí pod příspěvkem, kde čárová rozhodčí oplakává ztrátu svého syna. „Hahahahahaha. Anooo, anooo,“ zní jeden z komentářů k fotce syna Joshe, jenž zahynul jako pětadvacetiletý v roce 2008 při autonehodě. Další z komentářů, rovněž velmi brutální posílá americké sudí vzkaz: „Neboj, brzy se s ním setkáš.“

Že je podobná agrese nepřijatelná ví i samotný Djokovič, který se proti útokům ohradil. „Uvědomte si, že rozhodčí, kterou zasáhl míček, také potřebuje podporu naší komunity. Neudělala nic špatného. Žádám vás, abyste jí nabídli oporu a pochopení,“ vyzval své příznivce na Twitteru.

Žena, která svou profesi nadevše miluje, si prý nevydělává rozhodováním tenisových duelů mnoho peněz. Ale jelikož je její láska k tomuto sportu tak velká, dělala by to prý zadarmo.

To ale netušila, že se stane terčem online šikany.