Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

‚Djokovičova‘ sudí terčem brutální online šikany: Brzy se setkáš s mrtvým synem, píší fanoušci

Novak Djokovič trefil sudí a byl diskvalifikován foto: ČTK

New York - Přes noc se stala celosvětově známou, ač nechtěla. Čárová rozhodčí, kterou zasáhl míček z rakety Novaka Djokoviče během osmifinále US Open, vůbec nezasáhla do pondělního programu ve Flushing Meadows. Její stav vážný není, nekončící online šikana od stoupenců srbské ikony ale ano.
  14:43

Tenisté i tenistky jsou na podobné situace zvyklí. Zvláště z řad sázkařské komunity jim bývá častokrát vyhrožováno. Co s tím má ale dělat nebohá žena z amerického Kentucky? Ta, která schytala dnes už slavný míček z Djokovičovi rakety? Ta, která stála za Srbovým vyřazením z US Open?

I přestože turnaj jméno čárové rozhodčí nezveřejnil, média ji bleskurychle identifikovala. A ta srbská, přímočařejší, dokonce sdílela její profily na sociálních sítích, načež se strhla vlna agrese.

Novak Djokovič trefil sudí a byl diskvalifikován
Novak Djokovič trefil sudí a byl diskvalifikován

Ta směřovala z řad příznivců srbského tenisového velikána právě na americkou sudí. Povětšinou srbští fanoušci ženu obviňují prvořadě z přihrání celého incidentu s touhou po Djokovičově vyloučení.

Najdou se však i tací, kteří se na Istagramu smějí pod příspěvkem, kde čárová rozhodčí oplakává ztrátu svého syna. „Hahahahahaha. Anooo, anooo,“ zní jeden z komentářů k fotce syna Joshe, jenž zahynul jako pětadvacetiletý v roce 2008 při autonehodě. Další z komentářů, rovněž velmi brutální posílá americké sudí vzkaz: „Neboj, brzy se s ním setkáš.“

Že je podobná agrese nepřijatelná ví i samotný Djokovič, který se proti útokům ohradil. „Uvědomte si, že rozhodčí, kterou zasáhl míček, také potřebuje podporu naší komunity. Neudělala nic špatného. Žádám vás, abyste jí nabídli oporu a pochopení,“ vyzval své příznivce na Twitteru.

Žena, která svou profesi nadevše miluje, si prý nevydělává rozhodováním tenisových duelů mnoho peněz. Ale jelikož je její láska k tomuto sportu tak velká, dělala by to prý zadarmo.

To ale netušila, že se stane terčem online šikany.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!