130 let

Start Velké ceny Singapuru. | foto: Reuters

Formuli 1 už nebude vysílat Nova, práva získaly stanice Sport 1 a 2

Sport
  •   14:28
PRAHA - Závody mistrovství světa formule 1 budou v příštích třech letech vysílat televizní stanice Sport1 a Sport2. Společnost AMC Networks International Central Europe, která oba kanály provozuje, získala exkluzivní práva pro Českou republiku a Slovensko. První závody diváci uvidí v březnu 2015. Držitelem vysílacích práv dosud byla televize Nova.

Programy Sport1 a Sport2 budou vysílat přímé přenosy všech závodů a kvalifikací F1 v letech 2015 až 2017. Na obrazovkách se objeví také doprovodné závody GP2, GP3 a součástí dohody jsou i exkluzivní práva k britskému dokumentárnímu seriálu Legendy formule 1.

Stanice jsou v Česku dostupné u kabelových, satelitních a IPTV operátorů. V jejich současné nabídce jsou například zápasy fotbalových kvalifikací na ME 2016 a MS 2018, španělská fotbalová liga a Kontinentální hokejová liga.

"Závody F1 jsou celosvětově jednou z nejpopulárnějších sportovních událostí a dle toho jim budeme poskytovat maximální pozornost a produkční podporu," uvedl v tiskové zprávě Levente B. Málnay, výkonný ředitel společnosti AMC Networks International Central Europe. Podle údajů o sledovanosti v Česku v loňském roce každý závod F1 oslovil v průměru téměř milion diváků.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK