Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Sport

Handicapovaní atleti mají z MS dvě medaile a jistotu Tokia. Kisý získal zlato, Šimonová bronz

Aleš Kisý je mistrem světa. foto: facebook.comReprofoto

Dubaj - Česká výprava na mistrovství světa handicapovaných atletů v Dubaji získala dva cenné kovy. Oba vybojovali reprezentanti v koulařském sektoru - Aleš Kisý získal po dramatickém průběhu titul, Martina Šimonová brala bronz. Šampionát trvá do pátku.
  13:40

Kisý se stal poprvé v kariéře mistrem světa v nedělním závodě, po jehož skončení byl ve výsledcích až čtvrtý. Uznány měl pouze dva pokusy ze šesti, a vzhledem k tomu, že průběh finále provázala řada technických problémů, podala česká výprava protest.

„Rozhodčí výsledky anulovali. Potom si celý závod prohlíželi na videu a změnili rozhodnutí hlavního rozhodčího, který chyboval při posuzování správnosti vrhů. Většinu červených praporků uznali za bílé, takže i některé moje pokusy byly platné,“ uvedl na webu Českého paralympijského výboru Kisý.

Po úpravě tak měl místo 7,30 metru jeho nejdelší pokus délku 7,93, což pro loňského vicemistra Evropy znamenalo v kategorii F53 zlato. Trutnovský vrhač tak má jistotu, že se příští rok v Tokiu představí již popáté na paralympijských hrách.

Na Kisého zlato navázala ve středu ve Spojených arabských emirátech Šimonová ziskem koulařského bronzu v kategorii F64. Jednatřicetiletá atletka vylepšila své sedmé místo z nedělního disku a také ona vybojovala místo pro Tokio.

Autor:

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč