• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let
Rozehrávač James Harden

Rozehrávač James Harden | foto: AP, ČTK

Harden v NBA zastínil Jamese a napodobil Jordana

Sport
  •   9:12
NEW YORK - Houstonský rozehrávač James Harden ve čtvrtečním utkání NBA proti Clevelandu zastínil LeBrona Jamese a dovedl Rockets k vítězství nad vicemistrem 117:113. Harden zaznamenal triple double za 35 bodů, 13 asistencí a 11 doskoků a k tomu přidal pět získaných míčů. Překonat v jednom zápase mety 30 bodů, 10 asistencí, 10 doskoků a 5 zisků dokázal za posledních třicet let jen slavný Michael Jordan v roce 1989.

Vichřice vtrhla do NBA. Jak mladík zničil veškeré naděje neobyčejných smrtelníků

„Je za tím práce. Snažím se stále na své hře pracovat, studuji ji, abych se zlepšil. Naslouchám lidem kolem mě, kteří mě podporují, motivují a snaží se, abych byl nejlepší. Je to celkem jednoduché,“ komentoval skvělý večer Harden.

Důležitým hráčem domácího týmu byl i pivot Clint Capella, autor 19 bodů a 13 doskoků, který dal posledních pět bodů Houstonu a odrazil nápor soupeře. James nastřílel 33 bodů, ale také si připsal devět ztrát. Rockets vyhráli počtvrté v řadě a dělí se o vedení v Západní konferenci s Golden State, Cleveland neuspěl pošesté z posledních osmi zápasů a ve Východní konferenci je mimo pozice pro play off.

Washington porazil na domácím hřišti Los Angeles Lakers 111:95, Tomáš Satoranský hrál pouze poslední tři minuty a do statistik se nezapsal. Wizards měli tři dvacetibodové střelce Johna Walla (23), Bradleyho Beala (22) a Otta Portera (20).

Oklahoma prohrála v Denveru 94:102 a připsala si čtvrtou porážku za sebou. Thunder v této sezoně ještě neporazili soupeře ze Západní konference. Vítězná série Philadelphie se po pěti zápasech zastavila v Sacramentu, kde domácí dali posledních sedm bodů a vyhráli 109:108 košem nováčka De’Aarona Foxe třináct sekund před koncem.

Autor: ČTK