Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Hilgertová opanovala juniorské MS ve slalomu. Vyšlo mi úplně všechno, radovala se v cíli

Sport

  14:46
Krakov - Kajakářka Amálie Hilgertová je mistryní světa do 23 let ve vodním slalomu. Úřadující seniorská mistryně Evropy dnes v Krakově navázala na juniorský světový titul z roku 2013. Ve finále díky čisté jízdě porazila o půl sekundy domácí Klaudii Zwoliňskou, která měla dvě trestné sekundy za dotek branky.

Kajakářka Amálie Hilgertová se stala mistryní světa do 23 let ve vodním slalomu. foto: ČTK

Blízko k medaili měla ve své doplňkové disciplíně letošní překvapivá mistryně Evropy v této věkové kategorii Tereza Fišerová, která skončila čtvrtá se ztrátou 42 setin na bronzovou Němku Selinu Jonesovou.

Jednadvacetiletá Hilgertová, neteř dvojnásobné olympijské vítězky Štěpánky Hilgertové, prožívá životní sezonu. Na začátku června překvapila triumfem na mistrovství Evropy a nyní získala světové zlato mezi svými vrstevnicemi.

Skvělý dojem měla dnes už ze svého výkonu v semifinále, kde byla třetí. „Jízda se mi hrozně líbila a měla jsem z toho dobrý pocit. Musím říct, že mi to v některých místech i klouzalo, což je takřka neuvěřitelné,“ pochvalovala si Hilgertová v tiskové zprávě.

Ve finále ještě o více než tři sekundy zrychlila a pokazila radost polským fanouškům, kteří doufali ve vítězství domácí Zwoliňské. „Byla to takřka dokonalá jízda. Vyšlo mi všechno, jak jsme s trenérem plánovali. Nemůžu tomu ani uvěřit,“ rozplývala se novopečená mistryně světa. Hilgertová si tak spravila chuť po třiadvacítkovém evropském šampionátu, kde ji dva šťouchy odsunuly na čtvrtou pozici.

Ve finále kanoistů do 23 let byl jediným českým zástupcem kanoista Jan Větrovský, který nenavázal na třetí místo ze semifinále a po velké chybě skončil osmý.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...