• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Grigor Dimitrov, sedmnáctiletý bulharský talent. | foto: ČTK

Jak na Nadala? Mladý Bulhar si ví rady

Sport
  •   22:52
ROTTERDAM - Neví si s ním rady jeden z nejlepších tenistů všech dob - Roger Federer. Má z něj vítr většina tenistů současnosti. Z koho? Ze světové jedničky Rafaela Nadala. Na turnaji v Rotterdamu všem hvězdám ukázal mladý bulharský talent Grigor Dimitrov, že i Nadal není neomylný. Sedmnáctiletý junior sebral španělskému býkovi druhý set a dokonce měl i stejně brejkových situací.

Když v prvním kole porazil českou hvězdu Tomáše Berdycha, pomalu ani nikdo nevěděl o koho se jedná. Sedmnáctiletý tenista odehrál na okruhu ATP teprve druhý zápas a hned vítězný. V dalším zápase se dnes na turnaji ATP Tour 500 v Rotterdamu střetnul se světovou jedničkou. A ani tentokrát nebyl daleko od senzace. Proti Nadalovi měl v zápase opticky navrch, vypracoval si i srovnatelný počet brejkbolů (9 Nadala proti 8 Dimitrova), ovšem právě v jejich využívání se ukázala větší zkušenost Španěla.

Ten využil hned sedm možností brejknout soupeře, nezkušený Bulhar využil pouze polovinu svých brejků. Přesto se za svůj výkon rozhodně stydět nemusí a dokazuje, proč byl loni nejlepším juniorským tenistou světa. Zdá se, že má před sebou velkou budoucnost. Že by to našel Nadal svého budoucího "kata"?

VIDEO ZE ZÁPASU NADAL VS. DIMITROV:

Autoři: Lidovky.cz