130 let
Jo-Wilfried Tsonga pomáhá otřesené sběračce.

Jo-Wilfried Tsonga pomáhá otřesené sběračce. | foto: Reuters

VIDEO: Gentlemanské gesto tvrďáka Tsongy. Z kurtu pomohl otřesené sběračce

Australian Open
  •   19:20
MELBOURNE - Hrál sice proti domácímu tenistovi, přesto se hlavního aplausu dočkal on sám. Jo-Wilfried Tsonga si ho v utkání 2. kola Australian Open proti Omaru Jasikovi vysloužil, když pomohl sběračce, které po zásahu míčkem nebylo dobře. „Přišlo mi to normální,“ reagoval desátý hráč světa.

Tsonga si během zápasu s 18letým Australanem všiml, že jedna ze sběraček není zcela v pořádku. „Podávala mi míče trochu do strany, tak jsem si říkal: Co se s ní stalo?“ přiblížil Tsonga.

Pak si uvědomil, že se dle všeho necítí v pořádku. Oči měla zarudlé, působila rozhozeně. Tsonga jí poté nabídl levou ruku jako oporu a odvedl ji pryč ze dvorce.

„Bylo přirozené jí pomoct z kurtu. Doufám, že bude v pořádku. Ptal jsem se rozhodčího během zápasu a říkal, že je, ale ještě si to radši ověřím,“ vyprávěl francouzský tenista, který v zápase 2. kola zvítězil 7:5, 6:1, 6:4.

Jeho gentlemanský čin vzbudil bouřlivý potlesk publika stejně jako pozitivní ohlas na sociálních sítích. „Netušil jsem, že to vyvolá až takovou reakci. Přijde mi to normální,“ zopakoval.

Autor: