130 let
Jakub Kornfeil na okruhu v Brně.

Jakub Kornfeil na okruhu v Brně. | foto: David Neff, MAFRA

Kornfeil zůstává v Moto3 a je rád, že znovu pojede na stroji KTM

Sport
  •   17:19
PRAHA - Motocyklový závodník Jakub Kornfeil bude v příští sezoně jezdit v mistrovství světa v třídě Moto3 za tým Sepang International Circuit (SIC). Stejně jako letos bude sedlat stroj rakouské značky KTM.

Jednadvacetiletý Kornfeil oznámil jméno svého nového zaměstnavatele tři dny poté, co Mezinárodní motocyklistická federace zveřejnila předběžnou startovní listinu na příští ročník. V ní bylo uvedeno, že český jezdec bude členem francouzského týmu CIP Moto a pojede na motocyklu Mahindra.

Smlouvu s novou stájí nicméně Kornfeil podepsal až dnes po Velké ceně Malajsie v Sepangu a upsal se místnímu týmu. Jeho šéfem je švédský manažer Johan Stigefelt, kolegou českého jezdce bude Malajsijec Zulfahmi Khairuddin.

„S Johanem se dobře známe a z naší nadcházející spolupráce mám velkou radost. Je to něco jako splněný sen. Ve Fahmim vidím velmi silného týmového kolegu. Věřím, že spolu budeme v průběhu sezony spolupracovat a dokážeme pracovat jako opravdový tým,“ uvedl na svém oficiálním webu Kornfeil, jenž je aktuálně členem stáje Calvo.

Kyjovský rodák má radost z toho, že zůstane na stroji KTM. „Ještě nikdy v Moto3 jsem nezůstal dva roky na stejném stroji. Jsem přesvědčený, že zkušenosti nabyté během letošního roku nám pomůžou s motocyklem dobře zacházet,“ uvedl dvanáctý muž průběžného pořadí mistrovství světa.

Kornfeil se účastní MS již od roku 2009, kdy odjel pět závodů. O rok později začal v šampionátu startovat pravidelně. Nejlépe dopadl loni, kdy se ziskem 68 bodů obsadil celkové jedenácté místo. Nyní má bodů 94, ale je o jednu příčku horší.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz