Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Koupit vstupenky za 820 korun a prodat je za 67 tisíc? Ragby v Irsku táhne

Sport

  13:35
Dublin / Praha - Pohádkově zbohatnout mohou překupníci, kteří měli koupené lístky na zápas Six Nations mezi Irskem a Anglií. Ceny se v předprodejích pohybovaly od 820 do necelých 4000 korun, na portálu Viagogo se dnes prodávají od 27 do 67 tisíc korun.

Irský ragbista Johnny Sexton během zápasu s Anglií. foto: ČTK/AP

Je to typická ostrovní řevnivost, která ale táhne. Irsko proti Anglii, duel vyhrocený historicky i sportovně. Navíc Irové loni celý turnaj Six Nations prošli bez porážky, když se v posledním zápase nechali korunovat vítězi na proslulém Twickenhamu, domácím stadionu Angličanů. Ti jim chtějí tehdejší prohru 15-24 vrátit.

Na to fandové slyší. Po vstupenkách se v předprodejích zaprášilo, ale překupníci už mohou slavit. Pokud koupili nejdražší lístky za 4000 korun, mohou za ně dostat až sedmnáctkrát tolik.

Což se samozřejmě nelíbí irským funkcionářům a politikům. Noel Rock, člen jedné z hlavních politických stran v Irsku Fine Gael, již nějakou dobu lobbuje u vládních činitelů, aby s celým problémem něco udělala.

„Dostal jsem od vlády ujištění, že se tím budou zabývat. V ideálním případě už na konci ledna,“ řekl Rock deníku Irish Mirror. „Musíme ukončit tuhle pohromu, kdy lidé koupí více vstupenek, aby je vzápětí za obrovské peníze přeprodali skutečným fandům ragby,“ chce bojovat s překupníky irský politik.

Podobný scénář nabídl i loňský zápas irské reprezentace proti novozélandským All Blacks. Vstupenky se prodávaly i za 800 eur a dokonce i trenér irské reprezentace Joe Schmidt musel připustit, že nemohl získat vstupenky pro své přátele.

Kromě portálu viagogo se už vstupenky na vyprodaný stadion pro 51 700 návštěvníků sehnat nedají. Naposledy se na něm angličtí ragbisté představili v roce 2017, kdy je domácí porazili výsledkem 13-9.

Autor: